Adalet Bakanı Bozdağ: (2) - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ: (2)

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim." dedi.

24.07.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim." dedi.

Bozdağ, Kanal 7 Televizyonunda katıldığı programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Darbe teşebbüsü sırasında FETÖ üyesi kamu çalışanlarının bir görevi olduğunu belirten Bozdağ, darbe girişiminin başarılı olması halinde onların sıkıyönetim mahkemelerinin başkan ve üyeleri olacağını ve milletin başında boza pişireceklerini bildirdi.

"Adım gibi eminim bildiklerine"

Darbe girişimi esnasında pek çok sivil ayağın da kendi kurumlarına el koyacağına değinen Bozdağ, "Emniyet istihbarata eski emniyet müdürlerinden gelip orayı teslim almak istediler. Recep Güven ve arkadaşları. Emekli polis, asker elbisesi giymiş darbeye karışanlar var İstanbul'da. Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim." dedi.

Bozdağ, örgüt içindeki bölge imamı, il imamı ve belli düzeyde olanların da bu girişimi bildiklerinden de emin olduğun belirterek, milletin adeta Türkiye'nin milli istihbaratı olduğunu, her tarafta olup biteni Ankara'ya aktardığını vurguladı.

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in de darbe girişimi sırasında emniyetin kapısına kadar geldiğini ancak onunla beraber gelenlerin bazılarının hemen orda derdest edildiğini anımsatan Bakan Bozdağ, o esnada Güven'in kaçtığını ve şu an arandığına dikkati çekti.

Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın poliste yaptığı görevden almalar, ünvan değişiklikler, meslekten ihraç durumları olmasaydı bu işin polis ayağının da olacağına değindi.

"Bu operasyonlar Türk yargısını esaretten kurtarma operasyonudur"

Hakim ve savcılıklarda yaşanan açığa almalarla ilgili vatandaşların 'Yargıda bir aksama olacak mı' diye endişe duymaması gerektiğine işaret eden Bakan Bozdağ, bununla ilgili tedbiri aldıklarını belirtti.

OHAL kararnamesinde Adalet Akademisinde staja devam eden hakim ve savcıların iki yıllık staj süresini tamamlamadan mesleğe kabulüne imkan veren bir düzenleme yaptıklarını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Şu anda Adalet Akademisinde 5 bin 110 civarında adli ve idari yargı hakim ve savcısı stajdadır. Bunun yaklaşık 4 bini biraz geçen kısmı adli yargıda, bin civarındaki kısmı da idari yargıya ait hakim ve savcıdır. İdari yargıda şu ana kadar 550 civarında bir açığa alma var, diğeri adli yargıda. Belki ileride başka açığa almalarda olabilir. Bütün bunlara baktığınızda, bu açığa alınanların yerini dolduracak sayıda hakim ve savcımız var."

Bozdağ, Adalet Akademisinin bu ay sonunda yazılı ve sözlü sınavlarını yapacağını belirterek, HSYK'nin eylül ayı gelmeden bunları kabul edeceğini, böylelikle yargıda bir boşluk olmayacağını bildirdi. Adli tatilde çok istisnai durumlar dışında yargılama yapılamadığını da aktaran Bozdağ, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın işlerinde yargılama faaliyetlerinde herhangi bir aksama bir sorun olmayacak. Vatandaşımız sıkıntıya düşmeyecektir. Bununla ilgili tedbir aldık. Bizim kasım ayında yapmayı düşündüğümüz bin 500 kişi hakim ve savcı alımı sınavı vardı. Bu yaşanan gelişmeler üzerine de 3 bin kişi hakim ve savcı alacağız. Bunların 800'ü avukatlıktan hakim ve savcı olacak. 2 bin 200'ü de diğer hukuk fakültesi mezunlarından hakim ve savcı alımı olacak. Bunları da hemen araziye eğitimleri biter bitmez süreceğiz. İhtiyaca göre HSYK'nın bir yıla düşürme imkanı var. Gerekirse yasada değişiklik yapıp daha öne de çekebiliriz. Yargıda işi olan insanlarımız yargı ne olacak diye düşünmesin. Yargının hali bundan sonra daha iyi olacaktır. Bu operasyonlar Türk yargısını esaretten kurtarma operasyonudur. Yargının bağımsızlığını koruma kollama operasyonudur. Tarafsızlığını yitirmiş artık Fetullah Gülen'e esir olmuş, aklını rehin etmiş bir yapıyı yargıdan temizleyerek onun yerine anayasasına yasalarına ve hukuka bağlı bir yapıyı oluşturmaktır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement