Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

"Şimdi çıkmış yolsuzluk falan diye iftira ediyorlar, iftira ile yol almak istiyorlar.

18.03.2014 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şimdi çıkmış yolsuzluk falan diye iftira ediyorlar, iftira ile yol almak istiyorlar. Biz hükümette olduğumuz ve bu milletin desteği de arkamızda olduğu sürece, milletin tek kuruşuna kimsenin elini uzattırmayız, uzanan elleri kırarız" dedi.

Avcılar Yozgatlılar Derneği tarafından Dilmen Düğün Salonunda düzenlenen programa katılan Bozdağ konuşmasında, İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı olmadan önce CHP'li belediye başkanının bulunduğunu ve her tarafın çöp yığınlarıyla dolu olduğunu, temizlik yapacak suyun bulunmadığını, ancak o tarihten sonra İstanbul'un kaderinin değiştiğini söyledi.

Türkiye genelinde de durumun benzer olduğunu dile getiren Bozdağ, AK Parti'nin iktidar olmasından sonra Türkiye'nin de değişmeye başladığını, sağlık, ulaşım ve pek çok alanda önemli gelişmeler olduğunu anlattı.

Yozgat'a havaalanı müjdesi

Bozdağ, yapılan yollarla Türkiye'yi adeta birbirine bağladıklarını vurgulayarak, şunları aktardı:

"Türkiye'nin bütün ana akslarını otoyollarla donatacağız. Yüksek hızlı tren şimdi İstanbul'a geliyor. 2015'te de Yozgat'a gidiyor. Daha rahat, konforlu, güvenli, hızlı, ucuz seyahat etme imkanı olacak. AK Parti iktidara geldikten sonra 26 olan hava alanı sayısını 53'e çıkardık. Fakir fukara uçağa binemezdi. Sadece zenginler o da çok zenginler binebilirdi. Şimdi uçağa binmeyen kalmadı. Buradan Yozgatlı kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum; Şimdi Yozgat'a da Bozok Havaalanı'nı yapıyoruz. Yozgat Sorgun arasında, Alaca yol ayrımının Sorgun istikametine havaalanımızı yaptırıyoruz. Şu anda projesi yapılıyor. İnşallah yıl sonuna doğru da ihalesini yapacağız. 2017'de de buradan Yozgat'a uçakla gidiyor olacaksınız."

CHP'nin yıllarca emek sömürüsü yaptığını savunan Bozdağ, "Emperyalizme karşı mücadele ettiklerini söylediler ama bilin ki her zaman emperyalizmin bir numaralı uşaklığını yapmışlardır. Fakir edebiyatı yapmıştır, zenginlerle sofrasını paylaşmıştır. Şöyle bir bakın, CHP'nin yakınında kaç tane fakir fukara var. Zengin tayfasına bakın hep oradadır" diye konuştu.

"Türkiye'nin geleceğine karar verme seçimi"

AK Parti iktidarlarında Türkiye ekonomisinin de geliştiğini anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi çıkmış yolsuzluk falan diye iftira ediyorlar, iftira ile yol almak istiyorlar. Ben şimdi soruyorum, bunlar ne ile oluyor? Para ile oluyor. Peki yolsuzluklar olsaydı bu yollar, havaalanları, toplu konutlar, bunca işler olabilir miydi? Türkiye'nin bütçesi 800 milyar dolara çıkar mıydı? Olmazdı. Bütün dert şu; 'Bu Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bizi dinlemiyor. Bizim dediklerimizi yapmıyorlar.' Bu paraları bazı çevreler kendi malı görüyor ama Tayyip Erdoğan bunu millete veriyor. Yapılan hizmetlerden rahatsız oluyorlar. Asıl problem burada. Biz hükümette olduğumuz ve bu milletin desteği de arkamızda olduğu sürece, milletin tek kuruşuna kimsenin elini uzattırmayız, uzanan elleri kırarız. Bakın şimdi eski Türkiye'yi istiyorlar. Eski Türkiye dilenci, sermayeden, IMF'den para dilenen, manşetlere göre, bakan, iktidar değiştiren bir ülkedir. Bunu istiyorlar ama şimdiki Türkiye IMF'yi göndermiş bir ülkedir. Onun için rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki muhtaç bir Türkiye olsun. Bunun için bu seçim sadece Avcılara başkan seçme seçimi değil, Türkiye'nin geleceğine dair karar verme seçimidir."

"Gezi parkı olaylarında işçiler mi, patronlar mı vardı?" diye soran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu patronlar niye yürüyor? Düzenleri bozulduğu için. Biz artık, 'Düzen milletin düzeni olacaktır, bu ülkede milletin dediği olacaktır' diyoruz. Kimin başbakan, iktidar, başkan olacağına milleti karar verecektir. Bu inançla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ideolojiler için çok şeyini feda etti. 80'li yılları gördük. Bu ülkede birbirini boğazlayan gençler oldu. Bunları kışkırtan kalemler, siyasiler oldu. Sağdan soldan 5 bin gencimiz öldü. Bunu yapanlar şimdi yine meydanlarda yürüyor. Gözlerini kan bürümüş. Dün sağcı solu, sonra alevi sünni, Türk Kürt ayrışması çıkarttılar bu milletin evlatlarını birbirine düşürmek için. Şimdi ulusalcı, ulusalcı olmayan, laik, antilaik diye bir şeyler çıkardılar milletin evlatlarını birbirinin karşısına dikmek için. Gece gündüz çalışıyorlar ama Türk milletinin basireti büyük. Bütün bu oyunlara karşı dimdik durdu. Bu tuzakları ortadan kaldırdı. Kim ki millet birbirinin karşısına dikmek istiyor, siz onun karşısında durun, 'yeter artık gidin buradan. İnsanları anasına, babasına, doğum yerine, dillerine göre ayıranları değil, biz herkese aynı gözle bakanları istiyoruz' deyin. Bu, ülkenin geleceği bakımından da çok önemli. Bu nedenle kirli siyasetleri bir yana bırakarak, ideolojik, kimlik siyaseti değil, eser siyaseti yapmamız lazım."

Bakan Bozdağ, bazı belediye başkanların çalışmadan, yan gelip yattığını ancak buna rağmen her seçimde ideolojik nedenlerden yüksek oy oranıyla yeniden seçildiklerini ifade etti.

Ankara'nın Çankaya belediyesini buna örnek olarak gösteren Bozdağ, şunları belirtti:

"Belediye başkanları çalışmaz, yan gelip yatar. İşte bugün gördünüz, bazı hanımlar AK Partilileri orada dövmeye kalktı. Bu belediye başkanı niye çalışsın? Gözünü karartmış böyle ideolojik insanlar, yan gelip yatsalar da, iş yapsalar da yüzde 70 oy veriyorlar. Onlar da, 'Nasıl olsa çalışmasam da bunlar beni seçiyor' diyor ve çalışmıyor. Etrafı pislik götürüyor, temizlik yok. Meclis de orada, her şey orada ama bir tane hizmet yok. Seçim oluyor, sandık açılıyor, bakıyorsun yüzde 70. Çankaya, Ankara'nın merkezi olsa da böyle yürüyemez. Neden? Böylesine bir anlayış olduğu için. Hizmet ediyorsa 'amenna' diyeceksiniz. Etmiyorsa, bir Osmanlı tokatını ona yapıştıracağız ki gelen başkanlar da, 'Hizmet etmezsek halk Osmanlı tokadını vurur ve adamı öyle yere yatırır' diyecekler. Bunu halkın göstermesi, bütün partilerin de bunu görmesi lazım. Bu nedenle hizmet edene sahip çıkın, etmeyenlere de sandıkta dersini verin, hizmet edenleri başa getirin."

"CHP, MHP ve BDP hazırcı partiler"

Bazı insanların, "Kıyamet kopsa oyunun değişmediğini" aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hazırcı partiler var. MHP bunlardan biri. Sloganları atıyorsun, milliyetçilik yapıyorsun. Oylar çantada keklik. Onun için diyor ki, 'Çalışmama gerek yok. Yüzde 10 hazır nasılsa.' BDP de hazırcı bir parti çünkü o da Kürtçülük yapıyor. 'Kürtçülük siyaseti yaparım. Benim oyum cebimde keklik' diyor. CHP de hazırcı bir parti. Ulusalcılık, laikçilik yapıyor. 'Ben bunları söylerim. AK Parti kıyafetimize, içkimize karışacak. Laiklik elden gidiyor derim. Oyumu alırım' diyor. Seçime gidiyor yüzde 25 oy. Muhalefettesin yüzde 25 oy. Bir daha seçim oluyor aynı oy. O zaman bu partiler, 'Çalışmamıza gerek yok. Nasıl olsa bizim oyumuz sabit. Vatandaş bize oyunu veriyor. Çalışsak da çalışmasak da veriyor' diyor. Onun için bakın çalışmıyorlar. Başbakanımız Türkiye'yi yönetiyor. İç, dış politika, Türkiye'nin 60'dan fazla iline gidiyor. Bahçeli'ye, Demirtaş'a, Kılıçdaroğlu'na sorun bakalım kaç ile gidiyor? Kılıçdaroğlu ülkenin doğusuna gitmiş, onunla övünüyor. 'Bak, bana gidemezsin diyordun, şimdi ben gittim' diyor. Yahu biz o lafları demeseydik sen oraya yine gidemiyordun."

Başbakan Erdoğan'ın büyük bir lider olduğunu dile getiren Bozdağ, "Düşünün. Bir takım var kaptanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu. Bir takım da var kaptanı Erdoğan. CHP ve MHP'ye oy verenlere sesleniyorum; Sizin evladınız olsa, bu ikisinden birisinin kaptan olduğu takıma mı yoksa Başbakan Erdoğan'ın kaptan olduğu takıma mı gönderirsiniz? Eminim ki bu iki partiye oy verenler, 'Bizim oğlan Tayyip Erdoğan'ın kaptan olduğu takıma gitse daha iyi olur' derler. Çok fark var arada" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement