Adalet Bakanı Bozdağ Fransa'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Fransa'da Açıklaması

"Erdoğan kazanamasın diye dua eden Avrupalı liderler var" "Siz ne yaptınız Allah aşkına diye sorun"

13.07.2014 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı Avrupalı liderlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması için dua ettiğini düşündüğünü söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) iftar davetine katılmak üzere Lyon'a gelen Bozdağ, Lyon Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkezini ziyaret etti.

Bozdağ, yurt dışında 6 milyondan fazla Türk vatandaşı bulunduğunu, Türkiye'nin sorumluluğunun her geçen gün arttığını söyledi.

Avrupadaki Türk vatandaşların ilk başta, sadece para kazanmak birikim yapmak için Türkiye'den ayrıldığını Avrupa'nın da o dönem Türk iş gücüne ihtiyaç duyduğunu kaydeden. Bozdağ, ülkesine tekrar dönmeyi planlayan vatandaşların bugün kuşaklardır Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde kaldığını ve yeni bir düzen kurduğunu anlattı.

Bozdağ, Türklerin Avrupa'da yaşamasıyla beraber birtakım sorunların da ortaya çıktığını, bunlardan en önemlisinin dil sorunu olduğunu dile getirdi. Vatandaşların hem Türkçe'yi unutmamalarına hem de bulundukları ülkelerin dillerini öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Bozdağ şöyle konuştu:

"Yurt dışında yaklaşık 6,5 milyon vatandaşımız var. Sizlerin Türkçesi çok iyi ancak çocuklarınızınki her geçen gün kötüye gidiyor. Türkçenin ölmesi demek bizi biz yapan özelliklerin nesilden nesle aktarımının engellenmesi demek. Bu nedenle 35 ülkede Yunus Emre Vakfı kurduk. Kısa zamanda Fransa'da da kuracağız. Türkçeyi iyi öğrenecek ve öğreteceksiniz ancak çocuklarınızın hem İstanbul Türkçesi hem de Parisliler nasıl Fransızca konuşuyorsa o kalitede Fransızca öğrenmesi gerekiyor"

Türkiye'nin artık uluslararası arenada önemli bir güç olduğunu kaydeden Bozdağ, Bosna Hersek'te yaşadığı bir anekdotu paylaştı:

"Srebrenitsa katliamının yıl dönümü için 2 yıl önce Bosna'ya gitmiştim. Orada yaşlı bir teyzeyle sohbet ederken teyze bana 'Eğer Erdoğan 1995'te başbakan olsaydı bu şehitlerin hiçbiri olmayacaktı. Kimse buna cesaret dahi edemezdi. Keşke o zaman gelseydi, geç kaldınız' dedi. Bu da Türkiye'nin gücünü açıkça ortaya koyan bir örnek. Türkiye var diye başımız dik geziyoruz. Türkiye güçlü ve kudretli olursa bu gücün herkese yansıması olur."

-"Erdoğan kazanamasın diye dua eden Avrupalı liderler var"-

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, oy kullanmanın önemine değindi.

Bazı çevrelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanmaması için elinden geleni yapacağını düşündüğünü söyleyen Bozdağ, "Erdoğan kazanamasın diye dua eden Avrupalı iderler var diye düşünüyorum" dedi.

-"(Siz ne yaptınız Allah aşkına) diye sorun"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, Türkiye'nin Filistin meselesine daima sahip çıktığını belirten Bozdağ, Gazze'de yaşananları insanlık suçu olarak nitelendirdi. Türkiye'nin etrafındaki neredeyse tüm komşularının iç karışıklık ve savaşlarla mücadele ettiğini buna rağmen ülke olarak bölgede dik durmaya çalıştıklarını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Biz, Filistin'de, Mısır'da, Libya'da, Suriye'de, Irak'ta yaşanalar konusunda tavrımızı net şekilde ortaya koyduk. Ama diyorlar ki soydaşlarımızla ilgili ne yapıyorsunuz. Bunu yapan ırkçı partiler var. Bu sorular karşısında 'peki siz ne yaptınız Allah aşkına' diye sorun. Örneğin MHP'ye sorun. Devlet Bahçeli 3,5 yıl başbakan yardımcılığı yaptı. Yurt dışında yaşayan soydaşlarımız için ne yaptılar? Tek bir örnek versinler. Biz ise  35 ülkedeki Yunus Emre vakıflarıyla hem Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğumuzla büyük işler başardık. İşte milliyetçilik budur"

Programa, AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Mevlüt Akgün, Fehmi Küpçü ile Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, UETD Lyon Başkanı Ünal Özaydın, Lyon DİTİB Din Hizmetleri Ataşeliği ve çok sayıda davetli katıldı. - Rhone-Alpes

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Fransa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement