Adalet Bakanı Bozdağ Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Hakkari'de

Bozdağ: "12 Eylül ruhu anayasanın her yerine işlemiş.

19.09.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "12 Eylül ruhu anayasanın her yerine işlemiş. Bu ruhu öldürmek lazım. Nasıl öldüreceğiz. Bu anayasayı kaldıracağız, tarihe havale edeceğiz, yerine yeni ruhla yeni anlayışla yepyeni bir anayasa yapacağız" dedi.

Hakkari Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ardından Hakkari Barosu'na geçen Bozdağ, burada başkan Muhittin Güngör ve avukatlarla bir araya geldi.

Avukatlarla sohbet ederek, Hakkari'de daha uygun ortamlarda hizmet verilmesini sağlamak amacıyla yeni adalet sarayı inşa edeceklerini söyleyen Bozdağ, hasta tutukluların durumuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterildiğini anımsattı.

Bozdağ, 12 Eylül ruhuyla hazırlanan anayasayı değiştire değiştire demokrasiyi güçlendirecek bir anayasaya geçiş yapamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"12 Eylül ruhu anayasanın her yerine işlemiş. Bu ruhu öldürmek lazım. Nasıl öldüreceğiz. Bu anayasayı kaldıracağız, tarihe havale edeceğiz, yerine yeni ruhla yeni anlayışla yepyeni bir anayasa yapacağız. Baştan sonra yenileyeceğiz, değişiklik değil. Bazıları değişiklik diyor ama mevcut anayasa 17 kez değiştirilmiş, 100'den fazla maddesi değişikliğe uğramış, bazı maddeleri defalarca değişmiş ama değişen fazla bir şey olmamış.  Ruh hala duruyor. O ruhu oradan çıkarmamız gerek. Bunun tek yolu var, 1982 anayasasını tarihe havale etmek yerine de yeni bir anlayışla herkesin katkı verdiği, herkesin kendini hür hissederek destek olduğu, toplumun üzerinde uzlaşabildiği yeni anayasayı hayata geçirmemiz gerek. Bu noktada samimiyiz. Parlamento çoğunluğumuz şu anda bunu yapmaya yetmiyor. Muhalefet partileri yeni olan her şeyden korktukları için yeni anayasadan da korkuyorlar. 12 Eylül ruhuna teslim olmuş bir muhalefet var. Onlar o ruha çok inanmış oluyorlar. İnşallah 2015 seçimleri bu anlamda milletin yeni anayasanın hazırlanması konusunda da parlamentoya yetki verdiği bir dönem olacaktır."

Bozdağ, 2019'da mahalli, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı yılda yapılacağını anımsatarak, seçimlerin herkesin kendisini kontrol etmesi, politikalarını gözden geçirmesi açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Ülkenin barışını sağlamak amacıyla başlattıkları çözüm süreci nedeniyle kendilerine çok ağır suçlamaların yapıldığını ancak bütün eleştirilere rağmen memleketi olan Yozgat'ta yüzde 66 oranında oy aldıklarını belirten Bozdağ, "Bu ne demektir, Yozgatlı insanlar çözüme onay veriyor. Her yerde bizim oyumuz arttı. Biz çözüm ve barış istiyoruz dedik ve halkımız bize destek verdi. 30 Mart, 10 Ağustos seçimlerinde politikalarımızın doğruluğunu gördük ve partilerin kendi fotoğraflarını görmesi açısından geride bıraktığımız seçimler çok önemli. İnşallah barış iklimi, iklim olmaktan çıkıp Türkiye'nin tamamında doğal havasına kavuşacaktır. Şiddetin, kanın, gözyaşının olmadığı, herkesin içinde olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından adliye binasından ayrılan Bakan Bozdağ, kent merkezinde esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti. - Hakkari

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement