Adalet Bakanı Çiçek: "Öcalan Zehirlendi İddiasının Yalan Olduğu Ortaya Çıktı" - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Çiçek: "Öcalan Zehirlendi İddiasının Yalan Olduğu Ortaya Çıktı"

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Tümü Kariyer Sahibi, Uzman Bir Heyetten Oluşan Adli Tıp Tarafından Verilen Kararla Abdullah Öcalan'ın Zehirlendiği İddiasının Gerçeği Yansıtmadığının Ortaya Çıktığını Belirtti. Çiçek, "Artık Kimse Bu Yalanlardan Medet Ummamalı. Bu Yalanlarla Bir Oyun Oynanmak İsteniyor. Bu Oyunlara Kimse İtibar Etmemeli" Diye Konuştu.

12.03.2007 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Adli Tıp Kurumu tarafından verilen kararla Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını söyledi. "Artık kimse bu yalanlardan medet ummasın" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'nun, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantısına, evinde doktor kontrolünden geçtikten sonra Başbakan Erdoğan başkanlığında devam edildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Çiçek, gazetecilerin soruları üzerine Adli Tıp Kurumu'nun Öcalan'ın zehirlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığına ilişkin raporunu değerlendirdi. Çiçek, Öcalan'ın yeniden yargılanması konusunun AİHM tarafından verilen kararla gündemden düştüğünü, bunun üzerine konuyu canlı tutmak isteyen iç ve dış çevrelerin istismar amacıyla asılsız bir iddia ortaya attıklarını söyledi. Avukatlarının bu doğrultuda zehirlendiği iddiasında bulunduklarını anlatan Çiçek, "Bunun üzerine dışarıda istismar, içeride spekülasyon başladı. Bize göre yalandır ancak yine de devlet ciddiyeti içinde bir kısım insanlarımız bu yalanlara itibar etmesinler diye üç değerli uzman profesörümüz bu iddianın aslının doğru olup olmadığını belirlemek için örnekler aldılar. Adli Tıp Kurumu'na gönderildi" diye konuştu.

Çiçek, AİHM'nin ihtiyati tedbir başvurusunu reddettiğini de belirterek, şöyle dedi:

"Adli Tıp Kurumu yaptığı incelemeler sonucu altında imzası olanların hemen tamamı uzman kariyer sahibi heyetlerden müteşekkil kurul iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı. Artık kimse bu yalanlardan medet ummamalı. Bu yalanlarla bir oyun oynanmak isteniyor. Bu oyunlara kimse itibar etmemeli yalanların peşine kimse gitmemeli. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargılaması da, infazı da hukuk kuralları içindedir."

GÜVENLİK TOPLANTILARI ARTIRILDI

Cemil Çiçek, bir başka soru üzerine Nevruz'da bugüne kadar nasıl bir kutlama yapılıyorsa aynısının sürdürüleceğini söyledi. Çiçek, devlet kutlaması olacağını, valiliklerin programları yapacağını belirtirken, "Şenlik, barış, dostluk, kardeşlik içinde kutlanması esastır. Vatandaşlarımız, bu konuda Türkiye'nin huzuru ve barışı için her şey kanunlar çerçevesinde hareket ederse herkesin yararı olacağı kanaatini taşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde güvenlik birimleri sadece Nevruz'a ilgili değil önümüzdeki günlerin gelişmelerini dikkate alarak toplantılarını yapmaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı kendi açısından, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu da daha sıkı toplantılarını yapıyor. Sadece Nevruz'la ilgili değil terörle mücadele konularında" diye konuştu.

BAŞBAKAN İSTİRAHAT EDECEK

Çiçek, Erdoğan'ın doktor kontrolünden geçmesine neden olan rahatsızlığıyla ilgili bir soruya, "Herhangi bir şeyi yok, istirahat etmesi lazım. Belki uzun süre ayakta kalmasından dolayı olabilir. Biz de ayakta uzun süre kalınca rahatsızlık yaşıyoruz" diye yanıtladı.

12 MART MEHMET AKİF'İ ANMA GÜNÜ

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda 12 Mart'ın İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin yıldönümü olması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü olarak kutlanmasına ilişkin bir yasa tasarısını Meclis'e göndermeye karar verdiğini bildirdi.

SPORDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN YASAYA GEREK YOK

Çiçek, bir soru üzerine spordaki şiddet sorunu yasa eksikliğinden kaynaklanmadığını söyledi. Sporda şiddetin önlenmesi için gerekli mevzuatların çıkarıldığını belirten Çiçek, "Kanunların tek başına çıkması yetmiyor. Bunun uygulanması önemli. Toplumsal eğitime ihtiyaç var. Basın yayın organlarında uyarıcı yayınlar yapılıyor. Kulüp yöneticilerimiz başta olmak üzere şiddetin önlenmesi için ve hem salon hem de stadyumlarda duymak istemediğimiz yanlış ifadelerin önlenmesi için yasadan daha ileri adamlara ihtiyaç var" dedi. Çiçek, konunun bugünkü Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmediğini de bildirdi.

Çiçek, askeri yasalarla ilgili iki değişiklik tasarısının görüşüldüğünü, birincisinin askeri hakimlik yasasında değişiklik yapılarak, askeri hakimlerin Sahil Güvenlik Komutanlıklarında görev almasına, ikincisinin ise bazı askeri bölgelerde fotoğraf çekme yasağının güncel gelişmelere göre değiştirilmesine yönelik olduğunu bildirdi.

Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın AB sürecindeki gelinen nokta konusunda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da e-devlet çalışmaları konusunda bilgilendirdiklerini kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Çiçek: 'Öcalan Zehirlendi İddiasının Yalan Olduğu Ortaya Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement