Adalet Bakanı Gül'den Palu Ailesi Açıklaması: İhmal Araştırılıyor - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Gül'den Palu Ailesi Açıklaması: İhmal Araştırılıyor

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Verilen takipsizlik kararında, ihmal var mı yok mu araştırılıyor." dedi.

16.01.2019 08:17  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kamuoyunda 'Palu ailesi' olarak bilinen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, 'Daha önce takipsizlik kararı verilen konuyla ilgili bir ihmal, deliller vardı acaba dikkate alındı, alınmadı mı bu konuya bakılıyor. HSK o boyutu araştırıyor" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Habertürk televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

NAFAKA TARTIŞMASI

Süresiz nafakayla ilgili soru üzerine Bakan Gül, bu konuda bir çalışma yapıldığını, mağduriyetlerin kaldırılması için yapılacak düzenlemelerin yeni mağduriyetler doğurmaması gerektiğini vurguladı.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK SORUNU

Erken yaşta evliliklerle ilgili soruya yönelik Gül, bu konunun Meclisin takdirinde olduğunu söyledi. Abdulhamit Gül, "Diğer partiler dahil, bu konuda çözüm olması gerektiği yönünde bir kanaat var gibi. Konsensüs olursa bu konu Mecliste çözülür diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Gül'den Palu Ailesi Açıklaması: İhmal Araştırılıyor
Abdulhamit Gül

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ İADESİ

Fethullah Gülen'in iade sürecine değinen Gül, iadenin olacağına inandığını söyledi.

Gülen için ABD'ye 7 iade talebinin gönderildiğini anımsatan Gül, "Biz bu iadenin gerçekleşeceğine, gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir hukuk devletiyseniz bunu yaparsınız. Bu konuda şu ana kadar bir netice alınmadı ama biz alınması için tüm hukuki yolları kullanacağız" ifadesini kullandı.

Bu konuda çabaların süreceğini anlatan Gül, hukukun gereği olarak FETÖ elebaşı Gülen'in iadesinin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

'DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMASIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ'

FETÖ'yle mücadelenin sürdüğünün altını çizen Gül, yeni bir inşa dönemi başlatacaklarını, herkesin güven duyacağı yargıyı inşa etmenin yollarını arayacaklarını ifade etti.

Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti:

"Bu ülkede artık hiçbir şekilde paralel yapı olmasın, devlet içinde devlet olmasın mücadelesini veriyoruz. Bu mesele, A partisi, B partisi meselesi değil. Devleti ancak millet yönetecek ve milletin dediği neyse o şekilde şekillenecek."

'HSK O BOYUTU ARAŞTIRIYOR'

Kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen olaylarla ilgili soruya yönelik Gül, bu konuya ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) da inceleme yaptığını aktardı. Gül, "Daha önce takipsizlik kararı verilen konuyla ilgili bir ihmal, deliller vardı acaba dikkate alındı, alınmadı mı bu konuya bakılıyor. HSK o boyutu araştırıyor" dedi.

Adalet Bakanı Gül\'den Palu Ailesi Açıklaması: İhmal Araştırılıyor

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Gül'den Palu Ailesi Açıklaması: İhmal Araştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ++++++++++: BAKANLIK SİZİN GÖREVİNİZZİ MÜGE ANLI DENEN KADIN MI YAPIYOR KAPATIN BU SAÇMA SAPAN PROGAMLARI 3 21 Yanıtla
  • cafer: valla helal olsun bizimde adalet bakanımız varmış kınuştu lan.helal be teprikler.ALLAH aşkına ne olursun sen siyasetten çekil anlamıyorsun.adalet kim sen kim.zavallı masum insanlar katledeni canileri kolluyorsunuz.hergün kadın çocuk eşleri veya babaları tarafından katlediliyor siz hala 80 lerin kafasındasınız .ülke batıyor sizingibilerin sayesinde çok yazık 10 5 Yanıtla
  • ADANASPOR lu Emin: Bu memlekette daha çok ihmal çıkar... 12 0 Yanıtla
  • Dürbün: Palu ailesi genel Türk aile temsili 3 6 Yanıtla
  • .: Bütün ülke toplanmış salak bi damadın embesil bi aileyi kendne nasıl biat ettirip kandırdığını izliyor... cin, büyü ayağına dini duygularını sömürüp aileyi perişan eden bi salak. Aile de demiyor cin bizi napsın... Büyü bize niye sirayet etsin. Sanki büyüyü yapan haşa Allah!tan güçlü. Varsa bi sıkıntın kuran okursun geçer. 2 0 Yanıtla

Advertisement