Adalet Bakanı Gül: "Milletimizin Demokrasiye Olan Bağlılığı Teröristlerin Hedeflerini Engelledi" - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Gül: "Milletimizin Demokrasiye Olan Bağlılığı Teröristlerin Hedeflerini Engelledi"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ’Adalet Sisteminin Gelişim Yolu: Olumlu Tecrübeler Konferansı’na katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

22.11.2018 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Adalet Sisteminin Gelişim Yolu: Olumlu Tecrübeler Konferansı'na katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. Konferansta konuşan Gül, "Milletimizin demokrasiye olan bağlılığı teröristlerin hedeflerini engelledi" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Azerbaycan Adalet Bakanlığının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen 'Adalet Sisteminin Gelişim Yolu: Olumlu Tecrübeler Konferansı'na katılmak üzere Bakü'ye geldi. Konferansa Azerbaycan Adalet Bakan Fikret Mammadov ile Başsavcı Zakir Garalov gibi üst düzey yetkililer, çok sayıda hakim, savcı ve davetli katıldı.

Kafkasya'da barış, istikrar ve kalkınmanın sağlanması için Türkiye ve Azerbaycan'ın arasındaki dayanışmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Gerek ikili ilişkilerde, gerek bölgesel konularda gösterdiğimiz dayanışmayı artırarak sürdürme inancında ve kararlılığındayız. Türkiye her alanda Azerbaycan ile karşılıklı anlayış, işbirliği ve ortak yarar temelinde tüm ilişkilerin geliştirilmesine önem vermektedir. Adli konularda işbirliğimize de çok önemli bir boyut olarak görmekteyiz ve bu hususları da geliştirmek irademiz var" dedi.

"Milletimizin hukuka bağlılığı hainlerin planlarını engelledi"

Adli işbirliği alanındaki konulardan birinin de terörle mücadeledeki dayanışma olduğunu belirten Gül, "Terörle mücadele de çok önemli birikimi bulunan Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün ve ordu içindeki mensuplarının kanlı kakışması sonucunda 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binden fazla vatandaşımız yaralanmıştır. TBMM başta olmak üzere pek çok kamu binası bombalamıştır. Milletimizin demokrasiye, devletine olan bağlılığıyla, hukuka olan bağlılığıyla bu hain teröristler hedeflerine ulaşamamışlardır" diye konuştu.

"Temel yaklaşımımız güven veren bir adalettir"

Adalet Bakanı Gül konuşmasına şöyle devam etti:

"Hızlı ve etkili işleyen bir adalet sistemi kurmak bu nedenle Türkiye'de de Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimizin başından beri önemli politikalar arasında yer aldı. Bu öncülüğe uygun olarak son 16 yılda çok önemli adımlar attık. Hukuk ve yargı sistemini insana hizmet eden bir araç olarak işlev hale getirmek için çok önemli reformlar yaptık. Yine anayasa değişikliği ile birlikte demokratik, daha katılımcı bir hükümet sistemine geçecek ve asker, sivil mahkeme ayrımına son vererek, yine yargının sivilleşmesi adına önemli adımlar attık. Hakim ve Savcılar Kurulu daha demokratik meşruiyetini güçlendirdik. Yine serbestlik gibi daha çağdaş ceza infaz sistemlerini kurduk. Elektronik uygulamalarla görüntülü ifade alma, ifadeleri taşıma gibi, video konferans sistemi ile bilişim alanında da yargının yine istifade etmesini sağlık. 16 yıllık dönemde insan haklarını koruma ve geliştirme yönünde yasal ve yapısal birçok önlem aldık. Vatandaşımızın başka kapılarda değil, hak mücadelesini iç hukukumuzda sürdürmesinin imkanlarını oluşturduk. Kamu denetçiliği, ombudsmanlık kurumuyla idarenin demokratik denetim yolunu açtık. Türkiye insan hakları ve eşitlik kurumuyla insan haklarının korunması ve ayrımcılıkla mücadelede kurumsal bir çerçeve oluşturduk. Son 16 yılı reformlarını güven veren bir adalet sisteminin inşası yönünde ilerlettik. Temel yaklaşımımız ve bu konudaki paradigmamız güven veren bir adalet olmuştur. Son zamanlarda bakanlığımızın üzerinde çalıştığı çok önemli iki politika belgesi bulunmaktadır. Bunlardan birisi stratejik plan, diğeri yargı reformu strateji belgemizdir. Yargı reformu alanındaki çaba ve arayışlarımızın da kısa zamanda büyük ve anlamlı sonuçlar doğurmasını, işte planlı bir reform stratejisine borçluyuz." - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Gül: 'Milletimizin Demokrasiye Olan Bağlılığı Teröristlerin Hedeflerini Engelledi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.


Advertisement