Adalet Bakanı Gül: "Türkiye'de Bu Dönemin Adı Şahlanış Dönemidir" - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Gül: "Türkiye'de Bu Dönemin Adı Şahlanış Dönemidir"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye yeni bir döneme girmiştir.

20.07.2018 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Türkiye'de bu dönemin adı şahlanış dönemidir" dedi.

Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde milletvekili seçildiği Gaziantep'te olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Seçim sürecinde verilen vaatlerin yerine getirilmesi için her türlü çabayı göstereceklerine dikkati çeken Gül, "Tüm 81 ilimizde 81 milyona hizmet etme anlamında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Gaziantep'in evladı olarak kentimize de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Zaten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz her türlü desteği vermektedir. İnşallah bunların artarak devam etmesi ve seçim sürecinde milletimize vadettiğimiz tüm sözlerin yerine getirilmesi için de her türlü desteği vereceğiz. Gaziantep'in 8. milletvekili gibi hep beraber çalışacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bakan Gül'e Gaziantep'e özgü sedef işlemeli rahle hediye etti.

Daha sonra partisinin il binasını ziyaret eden Bakan Gül, burada yaptığı konuşmada 24 Haziran seçimlerinde kendilerine oy veren tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

24 Haziran akşamından itibaren Türkiye'yi ve Gaziantep'i büyütmek için çalışmalara başladıklarını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin şahlanış döneminde oy veren vermeyen 81 milyon vatandaşımıza nasıl hizmet edeceğiz, bunun çalışması için kollarımızı sıvadık ve çalışmaya başladık. O yüzden Türkiye'nin geleceği çok aydınlıktır. Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Türkiye'de bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Cumhurbaşkanı önderliğinde Türkiye ekonomisiyle, hukukuyla, savunma sanayi, ticareti, eğitim ve her alanda şahlanış dönemine girmiş durumdadır. Hep beraber eksikliğimizi gidererek 5 yılda milletimize en güzel hizmetleri hep beraber yapacağız. Artık ülkeyi daha fazla büyütme zamanı. Hiç kimse kendisini dışlanmış hissetmeyecek. Türkiye'de hiç kimsenin kendisini ötekileştirilmiş hissetmeyeceği dönemi hep beraber inşallah sürdüreceğiz. Bu konuda reformlarımızı, özgürlüklerimizi genişletmeye devam edeceğiz."

7 defa uzatılan OHAL uygulamasına son verildiğini anımsatan Gül, " 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı önderliğinde milletin birliğiyle işgal girişimi önlenmiştir. Terörle etkin mücadele için uygulanan OHAL uygulaması sona erdi. Bu milletin başarı hikayesidir. Tüm demokrasinin başarı hikayesidir. Cumhurbaşkanlığı liderliğinde yazılan bu destan gerçekten yüzyıllar boyu bu ülkede okutulacaktır." dedi.

"Yargıya güven anlayışını hep beraber tesis edeceğiz"

Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan konularla ilgili TBMM'de kanun teklifinin komisyonda kabul edildiğini ifade eden Gül, Türkiye'nin terörle mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürdüğünü ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğini aktardı.

Herkesin özgür ve güvende hissedeceği adaleti hep beraber tesis edeceklerini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Güven veren adalet bu beş yılda bizim 81 milyon vatandaşımıza önemli bir vaadimizdir. Adliyeye yolu düşsün düşmesin, mahkemeye yolu düşsün düşmesin, beni orada yargılayacak adil hakimler, savcılar vardır düşüncesini, yargıya güven anlayışını hep beraber tesis edeceğiz. Bu konuda çok önemli mesafeler elde ettik. Özellikle FETÖ'cü savcı ve hakimleri yargıdan ayıklayarak çok önemli mesafe katettik. Bu süreçte de eğitim ve teftişle birlikte hakim ve savcılarımızın tecrübe paylaşımını artıracağız. Eğitimle beraber daha hızlı etkin bir yargılama ve adalet duygusunu hep beraber tesis edeceğiz. Asla hükümet olarak yargı makamı değiliz. Bir kişinin suçlu ya da suçsuz olduğuna biz hükümet ya da bakanlar karar verici değiliz. Hakkımız da yetkimiz de yok. Bu konuda kararı bağımsız, tarafsız Türk yargısı vermektedir. Bizim kararımız bu konudaki teknik ve eğitime dair hususlarda gereken desteği vermektedir. Bu konuda da her türlü desteği önümüzdeki dönemde de vereceğiz."

Adalet Bakanı Gül: "Türkiye\'de Bu Dönemin Adı Şahlanış Dönemidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Gül: 'Türkiye'de Bu Dönemin Adı Şahlanış Dönemidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor
    15:40 Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor

    Gaziantep'te 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce evlendiği eşi Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığıyla mücadelesinde en büyük destekçisi oldu. Eşini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götüren Kılavuz, burada eşinin hafızasını güçlü tutmaya çalışıyor. Eşinin hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini belirten Kılavuz, ölene kadar eşine destek olacağını söyledi.

  • Karabük'te Kaçak Kazı Yapan Şahıs Suçüstü Yakalandı
    15:40 Karabük'te Kaçak Kazı Yapan Şahıs Suçüstü Yakalandı

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesine bağlı Karıt köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi suçüstü yakalanırken, şahısla birlikte kazı ekipmanları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, Jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı
    15:39 Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı

    Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 çocuk dahil olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi
    15:39 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ve kart okuma cihazları kontrol edildi. Uygunsuz araçlara cezai işlem uygulandı ve denetimler devam edecek.

  • Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları
    15:39 Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları

    Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Kütüphane'de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar kitap okuma etkinliğiyle bir araya geldi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, en çok kitap okuyanlara ödül verdi.

  • İzmir'de Belediye Şantiyesinde 20 Bin Adet Sentetik Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    15:39 İzmir'de Belediye Şantiyesinde 20 Bin Adet Sentetik Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesinin Örnekköy'de bulunan Temiz İşleri Müdürlüğü şantiyesine düzenlenen operasyonda, yaklaşık 20 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 belediye personeli tutuklandı.

  • Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor
    15:38 Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor

    Kayseri'de 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı, Ramazan Ayı süresince her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. Vakıf ayrıca çeşitli yardım ve hayırlar da yapıyor. Vakıf yetkilisi Mehmet Soyaslan, vakfın Osmanlı döneminde kurulduğunu ve 440 yıldır hizmetlerine devam ettiğini belirtti. Vakıf, fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure dağıtımı gibi şartları yerine getiriyor. Bağış almadıklarını ifade eden Soyaslan, vakfın gelirlerini gayrimenkullerinden elde ettiklerini söyledi.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi
    15:37 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayları için oy istedi.


Advertisement