Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformu Belgemiz, Hükümetin Bir Yol Haritası Anlamında, Hedefimiz Ocak... - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformu Belgemiz, Hükümetin Bir Yol Haritası Anlamında, Hedefimiz Ocak...

Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformu Belgemiz, hükümetin bir yol haritası anlamında, hedefimiz Ocak ayında kamuoyuna açıklamak.

11.12.2018 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformu Belgemiz, hükümetin bir yol haritası anlamında, hedefimiz Ocak ayında kamuoyuna açıklamak. Burada da bir tarihi tüm paydaşlarla konuştuktan sonra bir belgemiz ortaya çıksın istiyoruz"

-"5 yıl boyunca yargımızın yol haritası olacak. Daha katılımcı ve belgenin bir hükümet politikası olacak şekle dönüşmesini arzuluyoruz. Temel olarak da bizim yaklaşımımız, Türkiye AK Parti cumhurbaşkanlığımız liderliğinde reformları geliştirdi"

-"Yeni dönemde artık niteliği daha artırıcı faaliyete yoğunlaşacağız. Hakim savcının eğitim sürecini, meslek sınavı getirilerek yargıçların, avukatların bir sınava tabii tutularak niteliğinin artırılması, staj süresinin uzatılması, meslekte bulunan yargı mensuplarının ihtisaslaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Mevzuatta çok önemli gelişmeler kaydettik"

-Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

-"Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bugüne kadar Türkiye'nin sergilediği tutum tüm dünya tarafından takdir edilmiştir. Yeni deliller ortaya çıkıyor, belgeler ortaya çıkıyor. İstanbul başsavcılığımız inceliyor. Biz bilgi, belge ve delilleri Suudi Arabistan ile de paylaştık. Başsavcısı İstanbul'u ziyaret etti. Ortak komisyonda da gündeme geldi. Fakat Suudi Arabistan'dan bir işbirliği maalesef göremedik"

-"Bizim Suudi Arabistan ile ilgili bir problemimiz yok. En son bazı taleplerimize olumsuz cevaplar verdiler"

-"Örneğin bu sorumlular Türk kanunlarına göre soruşturulması gerekiyor, yargılanması gerekiyor. Bizim talebimize karşı ret cevabı geldi. Neden bu insanların Türkiye'de yargılanmasını istemiyorsunuz? Acaba talimatı verenlerin ortaya çıkacağından mı korkuyorsunuz? Tüm bu tıkanma sürecinde uluslararası kamuoyunda da uluslararası soruşturma için talepler gelmeye başladı"

-"BM'nin kendi içinde de bu talepler gelmeye başladı. Genel sekreter resmi bir talep gelirse, BM soruşturması olacaksa BM Güvenlik Konseyi'nden geçirmesi gerekiyor"

-" Suriye'nin Kuzey bölgesinin istikrara kavuşturulmasının bir tek yöntemi var. Münbiç üzerinde mutabık kaldığımız, ortak çalıştığımız bu yol haritasının Münbiç'ten sonra Fırat'ı doğusuna da uygulanmaya başlanmasıdır"

-"Eğer ABD'nin kastı YPG'yi eğitmekse bu son derece yanlıştır. Bölgeye yapılan ihanettir. Buna göz yumamayız"

ANKARA - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 5. Reform Eylem Grubu toplantısında yaptıkları açıklamalar sonrası soruları cevapladı.

Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformu Belgemiz, Hükümetin Bir Yol Haritası Anlamında, Hedefimiz Ocak...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Gül: 'Yargı Reformu Belgemiz, Hükümetin Bir Yol Haritası Anlamında, Hedefimiz Ocak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti
    16:22 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası seçilen yeni ilçe belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'ı ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, Akdeniz Belediyesini de ziyaret eden Seçer, yeni dönemde işbirliği içerisinde hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı
    16:21 MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı

    Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan birinin PKK, birinin de DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu
    16:20 Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı, aşırı sağcı siyasi figürleri bir araya getirmesi ve güvenlik zafiyeti oluşturabileceği gerekçesiyle durduruldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İngiltere'deki Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi eski lideri Nigel Farage gibi isimlerin konuk edilmesi planlanan konferans, güvenlik kaygıları ve gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle iptal edildi. Polis, konferansın yapıldığı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti
    16:20 YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti

    YSK, AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin toplam 2 il ile 18 ilçe ve beldede yaptığı itirazları reddetti. YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti
    16:18 Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede meydana gelen seller nedeniyle tasarruf amacıyla bu yıl yapılması planlanan bazı uluslararası etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Tokayev, sel felaketinin yaşandığı ülkenin kuzeyini ziyaret ederek durumu inceledi ve mağdurlara yardım sözü verdi. Ayrıca, Astana Forumu ve Dünya Sergisi gibi önemli etkinliklerin bütçelerinde kısıtlamalar yapılacağı açıklandı.

  • EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti
    16:18 EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi tebrik ziyaretinde bulundu. Küpeli, Ünlüce'ye başarılar dileyerek, iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Ünlüce ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.


Advertisement