Adalet Bakanlığı, Dizilere 'Hizmet Yerleştirme' Yapacak - Son Dakika
Teknoloji

Adalet Bakanlığı, Dizilere 'Hizmet Yerleştirme' Yapacak

Adalet Bakanlığı, Dizilere \'Hizmet Yerleştirme\' Yapacak

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'na göre Adalet Bakanlığı ile televizyon dizileri arasında yapılacak ortak bir çalışma aracılığıyla bakanlığın hizmetleri halka anlatılacak. Çalışmanın adı "Hizmet Yerleştirme" olacak.

11.04.2019 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlıkların teknolojiyi kullanarak vatandaşlarımıza verdiği pek çok hizmet var. Bu hizmetlerin bir kısmı hem vatandaşların hem de bakanlığın iş yükünü hafifletmeyi ve işlemleri hızlandırmayı amaçlıyor. Bu yöntemler vatandaşlar tarafından çok bilinmiyor. Halkın bu hizmetler konusunda bilgilendirilmesi için dizilerle işbirliği yapılacak.

 <a class='keyword-sd' href='/adalet-bakanligi/' title='Adalet Bakanlığı'>Adalet Bakanlığı</a>, Dizilere 'Hizmet Yerleştirme' Yapacak

Adalet Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Tacettin Ural'dan aldığı bir e-postayı kaynak olarak gösteren Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, daha önce böyle bir çalışmadan haberdar olmadığını da belirtti. Yeni uygulamanın adının "Hizmet Yerleştirme" olduğunu belirten Eyüboğlu, yazısında uygulamanın işleyişini de anlattı.

Bakanlık, dizi yapımcılarından uygulamaların senaryolara, akışı bozmayacak şekilde yerleştirilmesini rica ediyor. Diziler de senaryo içerisinde arabuluculuk, uzlaştırma, adli görüşme odaları, cezaevlerindeki iş yurtları aracılığıyla yapılan üretimler, meslek eğitimi alan mahkumlar gibi konuları işliyor. Farklı uygulamalar bu vesile ile vatandaşlara anlatılıyor.

Adalet Bakanlığı, Dizilere 'Hizmet Yerleştirme' Yapacak

Özellikle polisiye ve suçla ilgili dizilerde bu içerikler sık sık yer alsa da, aile dizileri de bu içeriklere ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Adalet Bakanlığı, Dizilere 'Hizmet Yerleştirme' Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement