Adalet Nöbeti Tutan Avukatlar Haşim Kılıç'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

Adalet Nöbeti Tutan Avukatlar Haşim Kılıç'la Görüştü

Anayasa Mahkemesi'nin önünde günlerdir Adalet Nöbeti tutan avukatlar Şule Nazlıoğlu Erol, İlkay Sezer, Murat Ergün, Başkan Haşim Kılıç'la görüştü.

08.05.2014 11:52  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davası sanıklarının ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun bir an önce sonuçlanması için başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ 3’üncü gününe girdi.

HAŞİM KILIÇ İLE GÖRÜŞTÜLER

Bu sabah saatlerinde eylemi başlatan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, İlker Başbuğ'un da avukatı olan İlkay Sezer ve avukat Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile bir araya geldi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamayı avukat Murat Ergün yaptı.

İşte Ergin'in açıklamaları:

"KILIÇ'TAN SÖZ ALDIK"

"Bugün saat 10 civarında Haşim Kılıç’la görüştük. Görüşmemiz halihazırda devam eden Adalet Nöbeti ile ilgiliydi. Sayın Başkana hassasiyetimizi doğrudan iletme fırsatı yakaladık. Başkanlığın da hak ve özgürlüklerin korunması noktasında bundan sonra da gerekli hassasiyeti ve özenli çalışmayı sürdürecekleri sözünü aldık.

4. gününe giren nöbette bu eylem sebebiyle AYM’de sıkıntı olmadığı, içerde bu eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği, eyleme katılanların sayısının artması ve trafikte doğan gürültü sebebiyle mahkemenin fiziki çalışma koşullarının olumsuz etkilendiği tarafımıza bildirildi.

"ADALETİ SESSİZCE BEKLEYECEİZ"

Biz de bunun üzerine eylemimizi özgürlükler kazanılıncaya devam ettirmeye ancak nöbetimizi ‘Adaleti sessizce bekliyoruz’ şeklinde sürdüreceğimizi bildirerek toplantıdan ayrıldık.

En azından bir AYM Başkanı medeni bir şekilde konunun taraflarıyla kısaca medeni bir görüşme yapma cesaretini göstermiştir."

HÜKÜMETE ACİL ÇAĞRI

Eylemi başlatan Şule Nazlıoğlu Erol da hükümete çağrı yaptı ve yeniden yargılama paketinin acil olarak açıklanmasını istedi.

Erol, şöyle konuştu:

"Ben bu eyleme başladığımdan beri AYM önünü eylem yapmak için seçtik. Adalet vurgusu yapmak için burayı seçmiştim. Ancak benim asıl çözüm beklediğim yer hükümet kanadıdır. 

Bu dava bitikten sonra bu davada kullanılan delillerin sahte olarak üretildiğine yönelik açıklamalar vardır

Adalet Bakanı bize 1,5 ay önce yeniden yargılama paketini hazırlıyoruz diye söz vermişti.
Eylemimize sessizce devam edeceğiz. Kumpas mağdurları vardır. Yarın bunun kimin başına geleceği belli değildir." (Kaynak: Hürriyet)

Adalet Nöbeti Tutan Avukatlar Haşim Kılıç\'la Görüştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Adalet Nöbeti Tutan Avukatlar Haşim Kılıç'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Baran DEMIRKOL: Haşim baba gene 367 garabeti gibi bir vahim olaya imza atıp Haşinleşmede,çünkü 367 yi unutmadı ölene kadar da unutmaz bu millet,Sabih Kanadoğlu efendinin şakşakçısı oldunuz karara imza atarak... 4 1 Yanıtla
  • GARİBANIN CANINI, KANINI EMERLER AMA: Avukat,hakim ve savcılarda sanki zemzem suyu ile yıkanmışlar, yanlış yapmazlar gibi bir koruma kılıfı kendilerine yapmaya çalışıyorlar. CHP, zaten devletin, milletin fayda ve zararına bakmadan herşeye karşı zihniyet, yeter ki hükümet karşıtı olsun herşeyi, herkesi desteklerler... de benim anlamadığım hala bu zihniyete inanıp destek verenler var, kim destek veriyor bakın araştırın, kendilerini halk-millet kılıfıyla saklayan kimi ararsan içerisinde var, garibanlarda bunlara kurban oluyor.. 2 0 Yanıtla
  • tahsin: bu adalet cübbesi altında secilmişi hice sayan aym baro başkanlarını idam sephasında görmeyi okadar isderdimki .bu bozuk zihniyetli kişiler zamanında menderesi asdılar dersimi yapdılar yetmedi ırkcılık yetmedi kürt türk ayrımcılıgı yetmedi alevi suni ayrımcılıgı yapdılar yetmedin sağcıyı solcuyu yapdılar. şimdi aynı pis idaellerini uygulamak isdiyorlar bunlar secilmişi sevmiyorlar .özala demirele erbakana cillere ecevite neler yapdılar allah aşkına bu liderlerin hepsimi kötü insandı 0 0 Yanıtla

Advertisement