Adalet ve Demokrasi İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Adalet ve Demokrasi İçin Yürüdüler

Adalet ve Demokrasi İçin Yürüdüler

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Giresun'da, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

24.01.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Giresun'da, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Grup, yürüyüşün ardından öldürülen gazeteci ve yazarlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin destek verdiği yürüyüşe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da katıldı. Katılımcılar Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy'un fotoğraflarını taşıdılar, "Her yer Samsun, Her gün 19 Mayıs, Hepimiz Mustafa Kemaliz", "Sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular, vicdan sustu hukuk sustu, insanlık sustu" pankartlar açtılar. "Ben laikim, ben özgürlükçüyüm", "Bir gün mezarlarımızda güller açacak, ey halkım unutma bizi", "Ecelsiz öldürüldük, dövüldük, vurulduk, asıldık" dövizleri ile yürüyen katılımcıların Sokakbaşı mevkiinden başlayan yürüyüşleri Gazi Caddesi güzergahından devam etti, Atapark'ta son buldu.

IŞIĞIMIZ OLDULAR

Öldürülen gazeteci ve yazarlar için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ADD Giresun Gençlik Merkezi üyesi Cihat Kaygısız basın açıklamasını okudu. Kaygısız açıklamasında şunlara yer verdi:

"Işığın getirdiği aydınlıktan, bilgiden ve gerçeklerden korkanlar, aydınlanmanın ışığının kitlelere ulaşmasını hep engellemek istemişlerdir. Son 30 yıldır aydınlanmanın ışığını topluma aktarmak isteyen aydınlarımız, gerçeği halka aktarmak isteyen gazetecilerimiz, bilimsel bilgisiyle ülkesinin sorunlarına çözüm olan, haksızlıklara karşı durmayı görev bilecek yeni nesilleri yetiştirmek isteyen öğretim üyelerimiz, korkakların verdikleri emirlerle baskı ve zulüm görmüşlerdir. Arkalarında dul eşler, öksüz ve yetim çocuklar, acılı ana ve babalar bırakarak katledilmişlerdir. Topluma öncü olmuş, düşündüklerini topluma anlattıkları, gerçekleri irdeleyip toplumu aydınlatmayı amaç edindikleri için teröre hedef olmuş, bugün aydınlattıkları yoldan ilerlediğimiz Mustafa Fehmi Kubilay'dan Bahriye Üçok'a, Ahmet Taner Kışlalı'dan Turan Dursun'a, Çetin Emeç'ten Necip Hablemitoğlu'na, Ali Gaffar Okkan'a, Mustufa Yücel Özbilgin'e, Muammer Aksoy'a ve Uğur Mumcu'ya kadar tüm devrim şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Işığımız oldular, ışıklar içinde olsunlar." - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet ve Demokrasi İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement