Adamın Abdalı Kaleci Olur Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Adamın Abdalı Kaleci Olur Kitabı

Adamın Abdalı Kaleci Olur Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Adamın Abdalı Kaleci Olur Kitabı kitabının kısa özeti.

07.11.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz futbol kültüründe kalecilerin (bir de sol açıkların!) hafif deli olduğuna inanılır. "Adamın aptalı kaleci olur," diye bir söz de var. Öyle ya, kim gönüllü yapar bu mesleği? Bir anlık bahtsızlığın ya da tümüyle çaresiz bir golün, sayısız mükemmel kurtarışla kazanılmış alkışları anında unutturuvermesini kim sineye çeker? Ama "aptal" yerine "abdal" demeliyiz galiba. Dünyadan ve benliğinden geçmiş ermiş kişilere, derviş gönüllülere dendiği gibi... Fatih Uraz, kaleciliğin kitabını yazdı!

Uraz, kılık kıyafetlerinden ruh hallerine, gurur ve sevinçlerine... bu abdalların dünyasını anlatıyor. Kendi zengin deneyiminden anıların yanı sıra, pek çok meslektaşının yaşadıklarından sahneler aktarıyor. Dünyanın ve Türkiye'nin çok sayıda ünlü kalecisini ince ince değerlendiriyor, beş penaltı atarcasına...

Kaleciliğin "sırları" nelerdir? Hangi kalecilik usulü en "doğrusu"dur, hangi kaleciler sahiden en büyüktü? Kaleyi savunan yalnız adamların teknik ve taktik ustalıklarını, her futbolseverin ilgisini çekecek bir iştah ve genişlikle anlatıyor.

Fikret Doğan'ın artistik bir plonjon kadar nefis önsözüyle...

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Fatih Uraz

Yayınevi: İletişim Yayınları

ISBN: 9789750508240

Boyut: 153x19,5

Sayfa Sayısı: 280

Basım Yılı: 2010-12

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Adamın Abdalı Kaleci Olur Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement