Adana İmsak Vakti: 11 Mayıs Cuma İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Adana İmsak Vakti: 11 Mayıs Cuma İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Adana İmsak Vakti: 11 Mayıs Cuma İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Uzun süre oruç tutulan günün sonunda Adana halkı iftar vakitlerini merak ediyor. Bedenen yapılan oruç ibadeti, sahur ile başlayıp iftar vakti ile son buluyor. Peki, Adana imsak saati 11 Mayıs 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Adana sahur vakti ve daha fazlası haberimizde…

10.05.2019 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alemi, Ramazan ayı ile birlikte bir ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayının gelişiyle de Adanalılar, Adana iftar ve imsak saatleri kaçta merak ediyor. Adana sahur vakti 2019, 11 Mayıs 2019 Adana imsak saati kaçta? Ramazan pidesi tarifi...

ADANA İMSAK SAATİ 11 MAYIS

Sabah ezanının okunmasıyla yani imsak vaktiyle başlanan oruç ibadeti, akşam ezanının okunması, güneşin batışıyla son buluyor. Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü Adana'da oruç tutulmaya başlandığı imsak saati en çok araştırılan konular arasında. Adana 11 Mayıs 2019 imsak saati 3.54 şeklinde belirtiliyor.

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

İşte, fırın kuyruklarında beklemek yerine evde en lezzetli şekilde yapılacak Ramazan pidesi tarifi:

6 su bardağı un (200 ml bardak kullandık),

1 paket maya (10 gr),

Aldığı kadar ılık su,

1 yemek kaşığı dolusu toz şeker,

1 çay kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı sıvı yağı

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı su

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Bir kaba elediğimiz unu alalım. Üzerine mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyalım. Ilık suyu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru hafif un serptiğimiz tezgahta kıvamını alana kadar 12-15 dakika yoğuralım. Pide hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç ile örtelim. Hamuru oda sıcaklığında 60-70 dakika mayalandıralım. Mayalanan hamuru tekrar 10 dakika daha yoğurup 2 eşit parçaya bölelim. Her iki parçayı ayrı ayrı hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açalım. Pide hamurlarını resimdeki gibi şekillendirelim. Hazırladığımız pideleri 20-25 dakika daha oda sıcaklığında bekletelim. Mayalanan hamurun yüzeyinde bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atalım. Bir kaseye yumurta sarısını ve suyu koyup çırpalım. Sonra pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık ile yumurta sarısını sürelim. Daha sonra pidelerin üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200° fırında 12-15 dakika pişirelim.

Son Dakika Güncel Adana İmsak Vakti: 11 Mayıs Cuma İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement