Makatı kapalı olarak doğan ve bebek bezine mahkum olan 6 yaşındaki çocuğun annesi yardım istiyor - Son Dakika
Yaşam

Makatı kapalı olarak doğan ve bebek bezine mahkum olan 6 yaşındaki çocuğun annesi yardım istiyor

Adana'da makatı kapalı olarak doğan ve 7 ameliyata rağmen sağlığına kavuşamayan 6 yaşındaki çocuk için annesi yardım çağrısında bulundu. Acılı anne oğlunun "Bana iki çanta al birine bezlerimi koyarım" cümlesinin ise "acı verici" olduğunu söyledi.

22.07.2020 08:21  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da makatı kapalı olarak dünyaya gelen ve geçirdiği 7 ameliyattan sonra makatı açılsa da sağlığına kavuşamayan Musa Akçakaya (6), Fekal inkontinans (bağırsak kontrol problemi) hastalığıyla mücadele ediyor. İleride doktor olup hasta çocukları iyileştirmek istediğini söyleyen Musa, gerçekleşemeyen tedavisi için kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Anne Fatma Akçakaya ise oğlunun her gün acı çektiğini belirterek, "Çocuğum bana her gün 'Anne beni bu bezden kurtar' diyor. Tek isteğim onun iyileşmesidir. Gerekirse çadırda bile yaşarız" dedi.

DIŞKISINI KONTROL EDEMEDİĞİ İÇİN BEZE MAHKUM

Merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk sahibi Fatma-Ensari Akçakaya çiftinin 2014 yılında dünyaya gelen çocukları Musa Akçakaya, makatı kapalı olarak doğdu. Aile yıllarca çocukları Musa'nın hastalığına çözüm bulmak için kentteki birçok hastaneyi gezdi. Küçük Musa bu süreçte makatının açılması için 7 kez ameliyat masasına yattı. Son ameliyattan sonra makatı açılan çocuğun sağlık problemleri buna rağmen son bulmadı. Doktorlar, geçen yıllar içerisinde küçük Musa'nın boşaltım sisteminde sorunlar oluştuğu ve Fekal inkontinans (bağırsak kontrol problemi) hastalığına yakalandığını tespit etti. Talihsiz çocuk ise dışkısını kontrol edemediği için bebek bezine mahkum oldu. Çocuklarının her yemek yediğinde tarifsiz acılar çektiğini, gece boyunca karın ağrısıyla mücadele ettiğini belirten Akçakaya çifti, onu tedavi ettirebilecekleri bir doktor veya hastane bulabilmek için yardım eli beklediklerini dile getirdi.

ADANA BEBEK BEZİNE MAHKUM OLAN 6 YAŞINDAKİ MUSA DOKTOR OLUP HASTA ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM

"ANNE BANA İKİ ÇANTA AL, BİRİNE KİTAPLARIMI DİĞERİNE BEZLERİMİ KOYACAĞIM"

Bir anne olarak çocuğunun her gün acı çekmesini görmeye dayanamadığını belirten Fatma Akçakaya, oğlunun en çok okula gidemediği için üzüldüğünü, normalde bu sene anaokuluna başlaması gerektiğini ama hastalığından dolayı gidemediğini kaydetti. Okula gidemediği için oğlu Musa'nın neredeyse her gün ağladığını belirten anne Akçakaya, "Neredeyse her gün okula gitmek istediğini söylüyor ve ağlıyor. Bazen bana 'Anne beni bu bezden kurtar artık okula gideyim' diyor. Böyle deyince içim parçalanıyor. Gönderemiyoruz çünkü oğlumun altı sürekli bezli olmak zorunda. Dışkısının geldiğini fark etmiyor. Bu halde eğitim hayatına başlayamaz. Okula o kadar çok gitmek istiyor ki büyüyünce doktor olacağını söylüyor. Geçen gün ağlayarak 'Anne bana iki çanta al, birine kitaplarımı diğerine bezlerimi koyacağım' dedi. Bir anne için çocuğunun bu denli çaresiz kalması çok acı verici" diye konuştu.

ADANA BEBEK BEZİNE MAHKUM OLAN 6 YAŞINDAKİ MUSA DOKTOR OLUP HASTA ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM

ANNENİN YARDIM ÇIĞLIĞI

Oğlunun yakın zamanda tedavi edilmemesi durumunda ömür boyu aynı hastalıkla yaşama riski olduğunu dile getiren anne Fatma Akçakaya, oğluna tuvaleti geldiğinde kendisine söylemesini her gün belirttiğini ama hastalığından dolayı fizyolojik olarak bunu hissetmediğini kaydetti. Çocuğunun yaşıtları gibi koşup oynamasını istediğini söyleyen anne Akçakaya, "Cumhurbaşkanımız'a, Sağlık Bakanımız'a, hayır severlerimize sesleniyorum. Lütfen bir yardım eli uzatın. Çocuğumun iyileşmesi dışında bir isteğimiz yok. Gerekirse çadırda bile yaşarız" dedi.

ADANA BEBEK BEZİNE MAHKUM OLAN 6 YAŞINDAKİ MUSA DOKTOR OLUP HASTA ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM

İşçi baba Ensari Akçakaya ise çocuğunu haftada 4-5 kez hastaneye götürdüğünü, bu yüzden çalıştığı yerde işlerinin aksadığını, bir yanda çocuğunun sağlığı bir yanda ise onların karnın doyurmak için uğraştığını dile getirdi. Oğlunun iyileşmesi için gece gündüz demeden çalışabileceğini belirten baba, tek isteğinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Küçük Musa ise sağlığına kavuşup okula gitmek istediğini belirterek, "Büyüyünce doktor olmak istiyorum. Hasta çocukları iyileştireceğim" dedi.

Makatı kapalı olarak doğan ve bebek bezine mahkum olan 6 yaşındaki çocuğun annesi yardım istiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Makatı kapalı olarak doğan ve bebek bezine mahkum olan 6 yaşındaki çocuğun annesi yardım istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Murat: Cimere gönderdim inşallah bir sonuç çıkar 11 0 Yanıtla
  • kader: inanıyorum SAĞLIK BAKANIMIZ ÇOK ACİL yardım eder.tedavisi yapılır.kücük musa acil şifalar diliyorum sana.AİLENİN MADDİ YARDIMINIDA inşallah iş adamları destek verir. 8 0 Yanıtla
  • YARDIMMMMM: ADMİN LÜTFEN BU YAZILANI OKU VE YARDIM ET . BU ÇOCUGA BİLMEYEN ELLER DOKUNURSA EZİYETTEN BAŞKA BİŞEY OLMAZ YEGENIMIDE AYNEN BÖYLE 7 KEZ BİÇTİLER EN SON ANKARA UNV ÇOCUL CERRAHI PROF DR AYDIN YAĞMURLU BU İŞİN DUAYENI BEZLE GELEN ÇOCUK KAKASINI YAPARAK AYRILIYO LÜTFEN AİLEYE BU DR ULAŞMASINI SAĞLAYIN LUTFEN 5 0 Yanıtla
  • BURHAN: ALLAHIM ŞİFA VERSİN İNŞALLAH. AİLESİNİN YARDIMCISI OLSUN. CUMHUR BAŞKANIMIZDA SAĞLIK BAKANIMIZDA BU TÜR KONULARA KARŞI ÇOK DUYARLILAR BEN ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARINA İNANIYORUM. 5 0 Yanıtla
  • 28: nerdesiniz ey iş adamları ey müslümanlar 3 0 Yanıtla
  • nerdeeee : iş adamları nerde olacak kuş avında sadece.. 2 1 Yanıtla
  • YARDIM: İŞTE GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ. KESKE YARDIM EDEBILECEK KADAR ZENGIN OLSAM. ALLAH SIFA VERSIN 3 0 Yanıtla
  • ece: RABBİM YARDIMCILARI OLSUN. EN KISA SÜREDE BİR HAYIRSEVER EL ATAR İNŞALLAH. 3 0 Yanıtla
  • Ali : Allahım sen yardım et şu yavruyu bu sıkıntıdan kurtar anneyide. 2 0 Yanıtla
  • rose: içim parçalandı 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement