Adana Belemedik Kamp ve Doğa Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Adana Belemedik Kamp ve Doğa Turizmine Hazırlanıyor

Adana'nın Pozantı ilçesi Belemedik mahallesinde bulunan mesire alanı, 'Belemedik Doğal Park Alanı' olarak kamp ve doğa turizmine hazırlanıyor.

17.12.2018 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Pozantı ilçesi Belemedik mahallesinde bulunan mesire alanı, 'Belemedik Doğal Park Alanı' olarak kamp ve doğa turizmine hazırlanıyor.

Yaz ve kış mevsimlerinde her hafta sonu yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Belemedik Vadisi, son yıllarda doğa gezi kulüpleri, düğün fotoğrafçıları, otomobil tutkunları, dizi ve film yapımcıları ile fotoğraf sanatçıları için gözde mekan haline geldi. Giderek artan ilgiyi taçlandırmak istedikleri belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 'Belemedik Doğal Park Alanı' adını verdiği bölgeye kır lokantası, sosyal tesisler, kamp ve piknik alanları, yürüyüş alanları kazandırmak için kolları sıvadı. Barbekü ve piknik masaları ile donatılacak alanda ayrıca gruplar çadır kampı da yapabilecek.

YAZ-KIŞ ZİYARET EDİLİYOR

Belemedik'in yazın Adana'nın sıcağından kaçan, kışın işe kar keyfi yapmak isteyenlerin akınına uğradığını anlatan Başkan Mustafa Çay, Biz de bu ilgi üzerine burayı sadece bir Belemedik doğal parkı yapmak değil, aynı zamanda bu mekanlarında canlılığıyla insanların ilgisini arttırmak istedik. Bu güzel doğanın bozulmaması, ateş yakarak kirlenmemesi için de buraya barbeküler ve piknik masaları konacak yaza her şey hazır olacak. Belediye olarak Devlet Demir Yolları'ndan kiraladığımız mekanda kafeterya yapıyoruz. Karavan kampçıları için, park merkezleri kuracaz. Böylece günü birlik ve bir kaç günlük kurulacak kamplar için alanlar oluşturacağız. Tur firmaları doğa turları yapıyor. Bu da gösteriyor ki hedefimiz doğru, yolumuz doğru ve inşallah Pozantı ve Belemedik turizmdeki hakettiği değeri bulacak. Pozantı'da farklı bir turizm anlayışını, doğa turizmini Adana'ya kazandırmış olacağız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Belemedik Kamp ve Doğa Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement