Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin "Yer" Tartışması - Son Dakika
Yerel

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin "Yer" Tartışması

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Alper Akınoğlu, "Kamuoyunda çok yer alan Çukurova Üniversitesi arazileri üzerinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin Adana 1.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı"...

05.07.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "Kamuoyunda çok yer alan Çukurova Üniversitesi arazileri üzerinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin Adana 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir" dedi.

Akınoğlu, ÇÜ Senato Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ÇÜ arazileri üzerinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin Adana 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak hukuki sürecin sürdüğünü söyledi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne ÇÜ'nün arazisinin tahsis edilmesiyle ilgili belgenin, tarihsiz, numarasız ve hangi kuruma ait olduğu belli olmayan tutanakta gösterildiğini öne süren Akınoğlu, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da imzasının olduğu bu tutanağa dayanarak, ÇÜ'ye ait tahsisleri iptal etti" diye konuştu.

Tutanakta imzası yer alan bürokratlardan oluşan kurulun yetkisinin sadece yer seçimiyle ilgili olduğunu ifade eden Akınoğlu, "Burada tamamen hazineye ait olan 414 dönüm ile Çukurova Üniversitesi ve hazinenin hissedar olduğu iki parsel vardı. Milli Emlak Yönetmeliği'ne göre bir kamu idaresiyle hazinenin ortak olduğu arazilerde kamu idaresi arzu ederse arazi tahsis edilebilir. Bunun dışında kamu ya da özel bir kişiye tahsis yapılamaz" dedi.

ÇÜ'nün arazilerinin üzerinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin kararın hukuka uygun olmaması üzerine üniversite olarak Adana 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirten Akınoğlu, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda çok yer alan Çukurova Üniversitesi arazileri üzerinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin Adana 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Ancak bu konudaki yasal süreç devam ediyor."

Muhabir: Emrah Yorulmaz/ Ali Güreli

Yayıncı: Ahmet Ekici - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin 'Yer' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement