Adana Btü'de Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Adana Btü'de Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı

Adana Btü\'de Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesinde 2015 Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

05.11.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesinde 2015 Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kola yaptı. Doç. Dr. Kola konuşmasında ilk günkü heyecanı hala hissettiklerini ve çalışmalarına aynı heyecan ve kararlılıkla devam ettiklerini söyledi. Doç. Dr. Kola, daha sonra eğitim-öğretim alanında yapılan faaliyetler, lisans ve lisansüstü eğitimlerindeki açılan programlar ve öğrenci sayıları hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı.

Doç. Dr. Osman Kola'nın ardından söz alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Aksu Çam, yaptığı sunumda yayın ve teşvik programı kapsamında Adana BTÜ'de yapılan bilimsel faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Aksu Çam, yayınlanan proje, makale ve kitap sayılarını, bölümlere ve akademisyenlere göre dağılımını gösteren geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada elde edilen başarılarda birlik ve beraberlik içinde çalışmanın etkili olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ersoy, "Üniversitemizin kurucu unsurları olarak birlikte önemli işler yaptık. Açılan bölümlerimizde yeterli sayıda kontenjan ile yüzde yüz İngilizce eğitim veriyoruz. Her alanda akredite oluyoruz. Eğitim ve kurslarla Adana'ya ve bölgemize katkı sağlıyoruz. Kampüsümüz hızla yükseliyor. Uluslararasılaşma yolunda ikili anlaşmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Anlatmakla bitmeyecek daha birçok projeyi hayata geçirdik. Bunları hep birlikte yaptık. İleride bu üniversitenin kurucuları olarak gurur duyacağız. Akademik aşama kaydeden ve bilimsel çalışma yapan akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından akademik aşama kaydeden akademisyenlere belgeleri verilirken, bilimsel çalışma yapan akademisyenlere de teşekkür plaketi verildi. Plaket ve belgeleri Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu takdim etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Btü'de Akademik Aşama ve Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement