Adana Büyükşehir Belediyesindeki "Görevi Kötüye Kullanma" İddiası - Son Dakika
Yerel

Adana Büyükşehir Belediyesindeki "Görevi Kötüye Kullanma" İddiası

Aytaç Durak ve Başkan Vekili Görevini Yürüten Zihni Aldırmaz'ın da Aralarında Bulunduğu 16 Kişi Hakkında, "Görevi Kötüye Kullanmak ve Suça İştirak" İddiasıyla Dava Açıldı.

21.02.2011 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ve Başkan Vekili görevini yürüten Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında, "Görevi kötüye kullanmak ve suça iştirak" iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010 tarihinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından meclis üyeleri arasında yapılan seçimle vekaleten başkanlık görevine getirilen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın, 14 Mayıs 2010 tarihinde yaptığı "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, denetim görevini ihlal, zimmet, zimmete sebebiyet verme ve irtikap" iddialarına ilişkin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Çelikcan'ın, Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak ve Büyükşehir Başkan Vekili görevini sürdüren Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu toplam 23 kişi hakkındaki suç duyurusuyla ilgili soruşturmada, Cumhuriyet Savcılığı, "Suç işlemek için örgüt kurma, zimmet, irtikap" iddialarına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına, aynı zamanda haklarında suç duyurusunda bulunulan 7 kişiyle ilgili de kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Cumhuriyet Savcılığının, "Görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak" iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesince "görevsizlik" kararı verilerek geri iade edilmesinin ardından, Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, şüpheli konumunda yer alan Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz, Oktay Karakuş, Gökhan Durak, Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfuruncu, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ve Funda Şevik'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Büyükşehir Belediyesindeki 'Görevi Kötüye Kullanma' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement