Adana Büyükşehir Belediyesindeki "Suç Örgütü" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Adana Büyükşehir Belediyesindeki "Suç Örgütü" Operasyonu

Hakkında 28 kişi ile birlikte dava açılan Aytaç Durak'ın avukatı, iddianameden müvekkiliyle ilgili kısmın çıkarılması istemiyle Adana 8.Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi verdi.

15.11.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkında 28 kişi ile birlikte "çıkar amaçlı örgüt yönetici ve üyesi olma" suçlamasıyla dava açılan Aytaç Durak'ın avukatı, iddianameden müvekkiliyle ilgili kısmın çıkarılması istemiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi verdi.

İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve 28 kişi hakkında, çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi ve üyesi olma suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul iddianamede, Durak hakkında 19 yıl 6 ay, o dönemdeki yardımcısı Mustafa Tuncel hakkında 71 yıl 6 ay hapis cezası istenmişti.

Durak'ın avukatı Necil Topuz, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesine, iddianameden müvekkiliyle ilgili kısmın ayrılması talebiyle itiraz dilekçesi verdi.

Topuz'un itiraz dilekçesinde şöyle denildi:

"Müvekkilim bu örgütte müşteki konumundadır. İddianamenin giriş bölümü ilk paragrafında örgüt üyelerinin ismi sayıldıktan sonra 'Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ı kaçırıp fidye alma gibi bir planlarının olduğu şeklinde istihbarat alınmıştır' denilmektedir. Aytaç Durak nasıl bir örgüt yöneticisidir ki bu örgüt kendi oğlu Gökhan Durak'ı kaçırıp kendisinden fidye isteyecektir? İddianame yanlışlıklarla doludur. Müvekkilim örgüt üyesi değil olsa olsa müşteki konumundadır. İddianamenin Durak'la ilgili suçlamaların diğerlerinden ayrılmak üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığına iade edilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim."

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı 314 sayfalık iddianamede, müşteki olarak Adana Büyükşehir Belediyesi ile 5 kişi yer alırken aralarında Durak ve Tuncel'in de bulunduğu 10'u tutuklu 29 kişi hakkında hapis cezası istenmiş, aralarında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da bulunduğu 27 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Büyükşehir Belediyesindeki 'Suç Örgütü' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement