Adana ceren özdemir'in adı müzik atölyesinde yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Adana ceren özdemir'in adı müzik atölyesinde yaşatılacak

Ceren Özdemir'in adı müzik atölyesinde yaşatılacakORDU'da cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir'in adı, Adana'da açılan bir müzik atölyesine verildi.

03.02.2020 10:12  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceren Özdemir'in adı müzik atölyesinde yaşatılacak

ORDU'da cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir'in adı, Adana'da açılan bir müzik atölyesine verildi. Ceren'in babası Yılmaz Özdemir, "Kızımın hedefleri vardı, sınırlarını zorladılar" dedi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık'ta açık cezaevinden izinli çıkan Özgür Arduç'un bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Arduç, yakalandığı sırada da 2 polis memurunu bıçakla yaraladı. Ordu'da 'canavarca hisle kasten öldürme' ve iki kez de 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçlarından yargılanan katil zanlısı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkeyi yasa boğan olayın ardından Adana'nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Bülent Evevit Sanat Parkı'na yapılan müzik atölyesine Ceren Özdemir'in adı verildi. Ayrıca park içerisine Özdemir'in bir büstü de yerleştirildi. Park içerisinde düzenlenen açılış töreni Öğretmenler Korosu'nun müzik dinletisiyle başladı. Dinletide Aşık İmami'nin Ceren türküsü duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KIZIMIN SINIRLARINI ZORLADILAR

Bale gösterisiyle devam eden törende konuşan Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, kızının hedeflerinin yazdığı kağıdı okurken duygulanarak, şunları kaydetti:

"Kızımın, piyano öğrenmek, İngilizce'sini geliştirmek, Erasmus ve yüksek lisans yapmak, tek başına yaşamayı öğrenmek gibi planları vardı. Mezar taşına yazdırdığımız cümlelerde ise 'Sınırların ötesine geçmeyi öğreniyorum ve artık isteklerimi bastıranların yanında duramam. Bazen büyümek için insanları geride bırakmak zorunda olduğumu öğrendim. Bu, öz sevginin ötesinde, nihayet kim olduğum meselesidir' yer alıyor. Kızımın sınırlarını zorladılar."

KADINA ŞİDDETE 'DUR' DEME ZAMANI GELDİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise acının tarifinin mümkün olmadığını belirterek, "Burada bir belediye başkanı olarak değil, 3 kız çocuğu babası olan biri olarak konuşuyorum. Allah, kimseye Ceren kızımızın ailesinin yaşadıklarını yaşatmasın. Bugün bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Ceren ne ilkti, maalesef ne de son olacak. Gün geçmiyor ki gözümüzü bir kadın cinayeti haberiyle açmayalım. Kadına yönelik şiddete artık 'dur' deme zamanı geldi" diye konuştu.

İDAM CEZASINI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM

Sanatla uğraşan toplumların şiddetten uzak durduğunu düşündüğünü ifade eden Başkan Çetin, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz parkın amacı da bu. Burada resim sanatıyla uğraşanlar resim atölyesinde, müzikle uğraşanlar ise Ceren Özdemir Müzik Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürecek. 25 yıllık bir ceza avukatı olarak, ne kadar idam cezalarına karşı çıkmış bir hukuk adamı olsam da bu cinayetlerden sonra oturup düşünmeye başladım. Acaba bazı suçlarda idam cezasının olması gerekir mi diye düşünmeden edemiyorum."

Konuşmaların ardından atölyenin açılış kurdelesini protokol üyeleri ve baba Yılmaz Özdemir kesti. Daha sonra Ceren Özdemir'in park içerisindeki büstünün açılışı gerçekleştirildi.

Adana ceren özdemir\'in adı müzik atölyesinde yaşatılacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana ceren özdemir'in adı müzik atölyesinde yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement