Adana'da 13 Metrelik Yılbaşı Ağacındaki Çiçekleri Yağmaladılar - Son Dakika
Güncel

Adana'da 13 Metrelik Yılbaşı Ağacındaki Çiçekleri Yağmaladılar

Adana\'da 13 Metrelik Yılbaşı Ağacındaki Çiçekleri Yağmaladılar

Adana'da 2012'yi Uğur Mumcu Meydanı'nda karşılayan vatandaşlar, 'Atatürk Çiçeği' adıyla bilinen süs bitkisiyle donatılan 13 metrelik dev yılbaşı ağacındaki çiçekleri adeta yağmaladı.

01.01.2012 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 2012'yi Uğur Mumcu Meydanı'nda karşılayan vatandaşlar, 'Atatürk Çiçeği' adıyla bilinen süs bitkisiyle donatılan 13 metrelik dev yılbaşı ağacındaki çiçekleri adeta yağmaladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hazırlanan ve çam ağacına benzetilen koni şeklindeki 52 basamaklı iskeleye, yılbaşı akşamından önce saksılar içinde kırmızı renkli 2 bin 700 adet Atatürk Çiçeği yerleştirildi. 100 bin kişilik meydana kurulan yılbaşı ağacının iç kısmı da ışıklandırılınca görkemli bir tablo ortaya çıktı. Ağacın üst kısmına ise 2011 yılını simgeleyen, 'kayan yıldız' simgesi konuldu.

'AĞACA HUCÜM ETTİLER'

Yeni yılı açık havada karşılamak isteyen Adanalılar, yağan yağmura rağmen Uğur Mumcu Meydanı'nda Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ve davul-zurnayla eğlendi. Yaşlı, genç, kadın, erkek yüzlerce Adanalı, meydanda halay çekip dans etti. Eşleri ve sevgilileriyle alana gelenler, birbirlerine sarılarak yeni yılı doyasıya kutladı. Vatandaşlar, hep birlikte 10'dan geriye sayarak 2012 yılına hep birlikte merhaba dedi. Yağmur nedeniyle eğlence kısa sürse de, dağılmaya başlayan vatandaşlar, dev yılbaşı ağacındaki Atatürk Çiçekleri'ni almaya başladı. Bir süre sonra dev ağacın tepesine kadar tırmanan onlarca kişi, tüm çiçekleri topladı. Polisler, ağacın etrafında önlem alarak, çıkanları da indirmeye çalıştı. Çok kısa bir sürede ağacın üzerindeki çiçekler yok olurken, sadece iskele kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 13 Metrelik Yılbaşı Ağacındaki Çiçekleri Yağmaladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement