Adana'da 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Günleri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Adana'da 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Günleri Düzenlendi

Adana\'da 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Günleri Düzenlendi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Bilim Dalı tarafından Kanser Haftası dolayısıyla 3.

04.04.2018 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Bilim Dalı tarafından Kanser Haftası dolayısıyla 3. Jinekolojik Onkoloji Günleri, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan jinekolojik onkoloji uzmanlarının katılımıyla düzenlendi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haberal, bu toplantıların artık geleneksel hale geldiğini söyledi.

Kışla Sağlık Yerleşkesi'nde iki gün süren, çok sayıda jinekolojik onkoloji uzmanının konuşmacı ve izleyici olarak katıldığı programda, ilk gün sekiz, ikinci gün ise dört oturum gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Çelik, "Bu yıl Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Toplantısı'nda hastalıklarla ilgili tanı ve tedavi yöntemleri konusunda önemli bilgi paylaşımında bulunulacak. Bu yıl 12 ayrı oturum olarak hazırladığımız 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Toplantısı'nda hekim arkadaşlarımız deneyimleri ve bilgilerini paylaşıyor. Böylesi önemli toplantıların biz doktorların kendi alanlarından ilerlemesi adına da çok önemli olduğunu inanıyorum. Bu etkinliği düzenlemede yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza ve konuşmacılarımıza teşekkür ederim" dedi.

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan ise bu tür toplantılar hem bilgileri tazelemek hem de kaliteli paylaşımlar için önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Ayhan, "Bundan sonraki toplantılarda canlı ameliyatları ekleyeceğiz. Böylelikle daha interaktif toplantılar yapmış olacağız" diye konuştu.

Başkent Üniversitesi olarak sağlıktaki hizmet yönüyle hem de bilimsel araştırmalardaki çalışmaları yoğun bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ise sözlerini şunlara değindi:

"Artık bu toplantılar geleneksel hale geldi. Umarım bu toplantı herkes için başarılı ve verimli toplantı olur. Sözlerimi Prof. Dr. Ali Ayhan'ın deyimiyle bitiriyorum; 'Sevgiyi ve bilgiyi paylaşalım, bir olalım birlik olalım.'"

Açılış konuşmasının ardından bilimsel toplantılara geçildi. Türkiye genelinden birçok uzmanının konuşmacı ve izleyici olarak katılım gösterdiği iki gün boyunca 12 oturum olarak düzenlenen 3. Jinekolojik Onkoloji Günleri'nde sıkça görülen hastalıkların tanı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Konuşmacıların, katılımcıların sorularını da cevapladığı etkinlik, toplantının genel değerlendirmesinin yapıldığı bölümle sona erdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da 3. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Günleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement