Adana'da Çifte Patlama: 4 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Çifte Patlama: 4 Yaralı

Adana- Birinde Chp Parti Binasının Bulunduğu 2 İş Merkezine Konulan Bombaların 5 Dakika Arayla Patlatılması Sonucu 4 Kişi Yaralandı.

25.08.2006 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA- Birinde CHP parti binasının bulunduğu 2 iş merkezine konulan bombaların 5 dakika arayla patlatılması sonucu 4 kişi yaralandı.

Kentin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Küçüksaat mevkiindeki Özler Caddesi`nde Ahmet Özel Türkay İş Merkezi girişine bırakılan bomba saat 18.30 sıralarında patladı. Bu patlamadan yaklaşık 5 dakika sonra bu işyerine 100 metre uzaklıkta aynı cadde üzerinde, İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi, ÖDP ve BTP il başkanlıklarının da bulunduğu Özden İş Merkezi`nin birinci katındaki CHP Seyhan İlçe Başkanlığı kapısına bırakılan bomba da infilak etti.

Her iki patlamada Türkiye Gazetesi grafikeri 30 yaşındaki Ali Şahin, avukat katibi 26 yaşındaki Hakan Küçükkömürcü, Kütahya`dan bir düğün için Adana`ya gelen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Serkan Sevgi ve 26 yaşındaki Süleyman Gülmez yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ile şok geçirenler Adana Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Acil serviste tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Patlama sırasında Özden İş Merkezi`ndeki kuaförden çıkan nişanlı bir çift, patlama nedeniyle asansörde mahsur kaldı. Nişanlı çift, patlama telaşı geçtikten kısa bir süre sonra kurtarılıp, evlerine gönderildi. Olay anında yaya kaldırımından geçen 2 kişi de şoka girdi.

TUZAĞA DİKKAT

Patlamalar sonrası bölgeye giden polis, aynı semtte 3 hafta önce yaşadıkları çifte bombalı tuzağın benzerine yakalanmamak amacıyla olay yerine dikkatli yaklaştı. Polis araçlarının park edildiği yerlerde başka bir bombalı paketin olup olmadığı araştırıldı, sıkı güvenlik önlemleri alındı. İlk belirlemelere göre ses bombası olduğu sanılan her iki bombanın türü, yapılacak araştırmalar sonucu belirlenecek. Patlama sesleri 500 metre uzaklıktan duyulan bombalı saldırıları henüz üstlenen olmadı. Patlama sonucu her iki iş merkezindeki ve çevredeki işyerlerinin camları kırıldı. Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, olay yerine giderek inceleme yaptı.

BOMBA CHP`YE BIRAKILMIŞ

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan da, patlamayı duyunca olay yerine geldi. Patlama konusunda henüz detaylı bilgi sahibi olmadığını bildiren Seyhan, ¨Patlamanın mahiyetini bilemiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi`ni hedef alabilecek bir patlamayla ilgili söylenebilecek çok az şey var. Bu doğrudan sadece CHP`ye yöneliktir diye düşünmüyorum. Siyasi parti hedef alınmıştır. CHP`nin hedef alınmasının Türkiye`nin içinde bulunduğu koşulları açıkça ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bomba direk partimizin kapısına bırakılmış. İlçe binası kapalıyken bu olay oluyor. İlçe binamız kapatıldıktan, arkadaşlarımız çıktıktan bir saat sonra bu patlama meydana gelmiş¨ dedi.

ÇİFTE BOMBALI TUZAK

ADANA`da 4 Ağustos`ta da benzer bir bombalı saldırı meydana gelmişti. Oyakbank Küçüksaat Şubesi ATM`sine bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu belirtilen ses bombası saat 13.00 sıralarında patlatılmıştı. Bu saldırıdan 10 dakika sonra olayı soruşturmak için gelen polislerin araçlarını park ettiği yerde bulunan çöp bidonuna konulan parça tesirli bomba patlatılmış, olayda, 11`i polis 17 kişi yaralanmıştı. `Polise çifte bombalı tuzak` olarak nitelendirilen bu saldırıyı Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK) (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Çifte Patlama: 4 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement