Adana'da çiftin öldürülmesiyle ilgili iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet - Son Dakika
Güncel

Adana'da çiftin öldürülmesiyle ilgili iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet

Adana\'da çiftin öldürülmesiyle ilgili iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet

Adana'da karı kocanın evlerinde başlarından vurularak öldürülmesiyle ilgili yargılanan tutuklu iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası verildi.

22.04.2022 13:26  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da karı kocanın evlerinde başlarından vurularak öldürülmesiyle ilgili yargılanan tutuklu iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası verildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Oğuzhan Ü. ve yeğeni Alperen Ü. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, dosya kapsamındaki delil durumu dikkate alınarak sanıklar Oğuzhan Ü. ve yeğeni Alperen Ü'nün "tasarlayarak kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçundan cezalandırılmalarına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Sanıklar, olay nedeniyle pişman olduklarını belirterek, tahliye ve beraat talep etti.

Öldürülen Elif (64) ve Mehmet Fevzi Atay (69) çiftinin çocukları ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Oğuzhan Ü. ve yeğeni Alperen Ü'yü "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan da 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Olay

Karaisalı ilçesinde geçen yıl 22 Mart'ta Elif ve Mehmet Fevzi Atay'dan haber alamayan yakınları, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmiş, ekipler evdeki çifti başlarından vurularak öldürülmüş halde bulmuştu. Cinayetle ilgili tutuklanan Oğuzhan Ü. ve yeğeni Alperen Ü. hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Emekli öğretmen Elif Atay'ın eski öğrencisi olduğu öğrenilen zanlılardan birinin, eve 6 altın bileziği çalmak için girdiği iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da çiftin öldürülmesiyle ilgili iki sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement