Adana'da Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Güncel

Adana'da Dolandırıcılık İddiası

Adana\'da Dolandırıcılık İddiası

Adana'da, telefonda kendilerini polis ve savcı diye tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

22.01.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, telefonda kendilerini polis ve savcı diye tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, bankadaki hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyerek dolandırıcılık yapan bir çeteye yönelik operasyon başlattı.

Ekipler operasyon kapsamında başlattıkları teknik ve fiziki takiple şüphelileri yaklaşık 1,5 ay izledi. 7 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, takip edilen şüphelilerden çete elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Reşit K. (66) ile çoğu aynı aileden Abdülhakim K, (20) Mustafa K, (27) Cihat K, (15) Ahmet K,

(14) Halil M. (20) ve Mustafa A. (30) yakalandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 25 fişek, 1 av tüfeği, 100 cep telefonu, 8 bilgisayar ve çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi, sim kart, taşınabilir bellek, banka kartı ve hesap cüzdanı ele geçirildi.

Ayrıca, dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişilerin, elde ettikleri parayla satın aldıkları tespit edilen 2012 model lüks bir otomobile de el konuldu.

-Çok sayıda olay önlendi-

Bu arada zanlılar, yakalanmadan önce yine kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, bankadaki hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledikleri Ömer S'den, Adana'nın Örcün köyü girişinde bulunan bir trafik levhasının altına 22 bin lira bırakmasını istedi.

Ömer S'nin belirtilen yere 17 bin lira bırakmasının ardından, olay yerinde bulunan polis ekiplerini fark eden dolandırıcılar, bırakılan parayı almadan kaçtı.

Zanlıların daha önceki 10 farklı olayda vatandaşları dolandırarak yaklaşık 205 bin lira elde ettiği, yakalanmalarıyla beraber farklı kişilerden dolandırılmak istenen yaklaşık 500 bin liranın bu kişilerin eline geçmesinin engellendiği belirlendi.

Çete üyelerinden 15 yaşındaki Ahmet K'nın, ikna edici konuşma yeteneği nedeniyle vatandaşlarla iletişime geçtiği, Mustafa A'nın ise elektronik konusunda deneyimli olduğu öğrenildi.

Dolandırıcılık ve hırsızlıktan suç kaydı olduğu bildirilen zanlıların, evlerinin dış cephesindeki güvenlik kameralarıyla da kendilerini korumaya çalıştığı ortaya çıktı.

Muhabir: İbrahim Erikan/ Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement