Adana'da Edebiyat Zamanı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Edebiyat Zamanı

Adana\'da Edebiyat Zamanı

7. Çukurova Kitap Fuarı, 230'un üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu standıyla kitapseverlerle buluştu.

14.01.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7. Çukurova Kitap Fuarı, 230'un üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu standıyla kitapseverlerle buluştu.

Adana Valiliği, Çukurova Fuarcılık A.Ş. ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Açılış töreninde konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir sonraki fuardaki ziyaretçi sayısını yüzde 20 artırmayı hedeflediklerini söyledi.

TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın "Uluslar büyük evlatlarıyla soluk alırlar" sözüne dikkat çekerek, Adana'nın önemine vurgu yaptı.

Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Yaşar Güney gibi Adana toprağından çıkmış değerli sanatçıları hatırlatan Hızlan, "Dostlarımız burada kültür merkezlerinin, tiyatroların açıldığını söylüyorlar. Biliyoruz ki artık uluslararası görüşmelerde itibar sanatla mümkün oluyor. Hiç kimse bir kentte yapılan AVM'lerin, büyük sitelerin sözünü etmiyor, hatta söz edilince şaşırılıyor. Ama orada açılan tiyatrolar, verilen ödüller hemen dikkati çekiyor. Burada da sinema ödülleri var, kitap ödülleri var ve ben Adana'da yapılan her türlü kültür sanat etkinliğine katılmayı kendime görev sayıyorum" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Çukurova Kitap Fuarını el birliğiyle başardıklarını ifade ederek, "Diğer fuarlarda hatamız olursa onu kabul ederiz ama kitap fuarı dediğiniz zaman bunu kabul edemeyiz" dedi.

Adana'nın muhteşem insanlar ve eserler çıkardığını dile getiren Aldırmaz, bunların gözardı edilmesinin büyük hata olduğunu kaydetti. Fuarları günbegün büyütüp artıracaklarını vurgulayan Aldırmaz, "Bir kenti kent yapan kültür sanat ve sanatçısıdır. Hakikaten insan her şey olabilir ama sanatçı, edebiyatçı olması mümkün değil. Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, Yaşar Kemal, Abidin Dino ve nice büyük yazarların memleketi olan bu kentte olmaktan son derece mutluyuz. Valimizin de destekleriyle buraya gelmek isteyen ne kadar vatandaş, ne kadar öğrenci varsa Büyükşehir Belediyesi olarak otobüslerimizi tahsis etmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Sempozyum kapsamında "Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal, Türk Edebiyatı'nda Orhan Kemal ve İzleri, Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal, Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında, Bursa Cezaevi'nde Bir Çukurovalı, Çukurova'dan Bir Orhan Kemal Geçti" başlıkları altında paneller düzenlenecek.

Ayrıca, fuar boyunca Doğan Hızlan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Mustafa Balbay, Can Dündar, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, İpek Ongun, Yekta Kopan, Haydar Ergülen, Ercan Kesal ve Nebi Özgentürk gibi pek çok ünlü yazar ve şair kitapseverlerle buluşacak.

Açılışa, Adana'nın yeni Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ercan Karakaş, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, Ercan Karakaş ve Işık Öğütçü ile birlikte "Orhan Kemal 100 Yaşında Bereketli Topraklar Yolculuğunda" sergisini gezdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Edebiyat Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement