Adana'da Hasarlı Olduğu Anlaşılan 2 Okul Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Hasarlı Olduğu Anlaşılan 2 Okul Boşaltıldı

Adana\'da Hasarlı Olduğu Anlaşılan 2 Okul Boşaltıldı

Adana'da iki ilköğretim okulunda birer ek derslik binası hasarlı olduğu anlaşılınca boşaltıldı, öğrenciler başka okullara gönderildi.

15.11.2011 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da iki ilköğretim okulunda birer ek derslik binası hasarlı olduğu anlaşılınca boşaltıldı, öğrenciler başka okullara gönderildi. Duvarlarında çatlakların meydana geldiği binalara plastik güvenlik şeridi çekilip öğrencilerin girmesi yasaklandı.

Van'da meydana gelen deprem felaketinin ardından okul yöneticilerinin başvurularını değerlendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, İbni Sina İlköğretim Okulu ve Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda incelemeler yaptı. Her iki okulun ek dersli binalarının hasarlı olduğu belirlenince eğitim- öğretimin sürdürülemeyeceğine karar verildi. Okullardaki hasarsız binalarda ise eğitimin devam ettiği belirtildi.

Çocukları başka okullara gönderilen veliler, hasarlı okulların önünde bir araya gelip tepki gösterdi. Yaklaşık 150 veli, çocuklarının uzak okullara gönderildiğini, bu uygulamayla mağdur edildiklerini öne sürdü.

Veliler adına konuşan Abdullah Şamlı, çocuğunun gönderildiği İlhan Atış Anadolu Lisesi'nin kendilerine çok uzakta olduğunu söyledi. Kendi çocuğunun ilköğretim öğrencisi olduğunu, ancak gönderildikleri okulun lise olduğunu belirten Şamlı, "Çocuklarımızın gönderildikleri okullarda büyük öğrenciler tarafından rahatsız edildiğini, baskı gördüğünü duyuyoruz. Bu kabul edilir şey değildir. Hiç yoksa bu okulun önünden bir servis kaldırsınlar. Ben çocuğumu her gün İlhan Atış Anadolu Lisesi'ne götürüp getirmekte zorlanıyorum" dedi.

Velilerden Tülin Şahin ise "Bu okulda 800 öğrenci var. 500 tanesini başka okula gönderdiklerini duydum. Ben çocuğumu her gün okula götüremiyorum" diye dert yandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okulun depreme dayanıklı olup olmadığı belirlenmeden, öğrencilerin eğitimlerine çevre okullarında devam edeceğini belirtti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Hasarlı Olduğu Anlaşılan 2 Okul Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement