Adana'da Katar Ticaret İmkanları Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Katar Ticaret İmkanları Anlatıldı

Adana'da iş adamlarına Katar ile ticaret imkanları tanıtıldı.

24.10.2017 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da iş adamlarına Katar ile ticaret imkanları tanıtıldı.

Katar Havayolları'nın 6 Kasım'dan itibaren Adana ile Katar'ın Doha şehrine haftanın 3 günü direkt sefer düzenlemesi dolayısıyla Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından, söz konusu ülkeyi üyelerine tanıtmak ve muhtemel iş birliği yapılabilecek sektörler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla odada "Katar ülke sohbet toplantısı" düzenlendi.

ATO Başkanı Atila Menevşe, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden itibaren oda olarak özellikle dış ticaretten taraf olduklarını, dış ticareti geliştirmek için çaba sarfettiklerini belirtti.

Bu yönde daha önce gerçekleştirdikleri "Adana Beyrut ticaret, turizm köprüsü" çalışmalarından güzel geri dönüşler aldıklarını anlatan Menevşe, Katar ile de aynı şekilde bir çalışma başlattıklarını, bunun da bölge ekonomisi için faydalı olacağını umut ettiğini kaydetti.

Menevşe, şunları söyledi:

"Türkiye ile Katar arasında bir siyasi yakınlaşma, gelişme var. Katar'ın ekonomik daralmasından kaynaklanan Türkiye'nin orada rol alması var. O rolü biz bölge olarak acaba değerlendirebilir miyiz, bunun araştırmasına girdik. Katar Havayollarının direkt uçuşa başlaması bir fırsat. Adana ve Mersin'in Katar ile turizm faaliyetinde olacağını düşünüyorum. Ki aldığımız bilgiye göre gelecek uçakların yolcu profillerinde turizmcileri görüyoruz. Bu bölge yine eskisi gibi Kapodokya, hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile bağlantılı bir turizm destinasyon bölgesi olabileceğini düşünüyorum. Bu bir fırsattır, bu fırsatı da iyice değerlendireceğimizi umut ediyorum."

Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın da bu yönde faliyete geçeceğini, bölge ürünlerinin Katar'da bir fuarda sergilenmesi için çalışma başlatılacağını bildirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetim kurulu üyesi Numan Olcar da TÜRSAB olarak Katar Havayolları'nın düzenlediği seferleri son derece önemsediklerini, gelişmesi için büyük bir gayret sarfettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Katar İş Konseyi Üyesi Müge Yılmaz Tahtacı, Ekonomi Bakanlığı ihracatı geliştirme uzmanı Esin Şen ile Katar Havayolları yetkilileri çeşitli sunumlar yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Katar Ticaret İmkanları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement