Adana'da Kazak Gecesi - Son Dakika
Yerel

Adana'da Kazak Gecesi

Adana\'da Kazak Gecesi

Adana’da, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından “Kazak Gecesi” düzenlendi.

14.06.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından "Kazak Gecesi" düzenlendi.

Belediye Evleri Mahallesi Semt Pazarı'nda iftar programı sonrası gerçekleştirilen etkinliğe; Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı ve Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile vatandaşlar katıldı. Kazak Gecesi, vatan uğruna can veren şehitler için dua edilmesiyle başladı.

"Daha müreffeh günler bizleri bekliyor"

Programın açılışında söz alan ATO Meclis Başkanı ve Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Böyle bir gecede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "Çok uzun zamandan beri fahri konsolosluğunu yürütmüş olduğum Kazakistan Cumhuriyeti ile aramızda dostluk köprüsünü oluşturmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmekteyiz. Bugün Sayın Büyükelçimizin şereflendirmesiyle bu kutlu gün daha farklı bir anlam kazandı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın himayelerinde çok güzel bir organizasyon oldu. Allah birlikteliğimizi ve mutluluğumuzu bozmasın. Umarım en kısa zamanda Türkiye daha huzurlu ve daha müreffeh günler görecek. Ben şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

"Ata yurdumuzdan kardeşlerimiz"

Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly'e "kardeşim" diye seslenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de "Bu mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarız. Bu Ramazan ayında bize büyük bir armağan geldi, Kazakistan'dan ata yurdumuzdan kardeşlerimiz geldi. Kardeşlerimiz bugün bizim de kültürel köklerimizi ifade eden sanatı icra edecekler. Onlara şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. İslam aleminin birliğine ve dirliğine, Türk dünyasının kavuşmasına vesile olsun" şeklinde konuştu.

"Gelecek asır Türk dünyasının olacak"

Büyükelçi Abzal Saparbekuly ise Adana'da kardeşliğin kokusunu yakından hissettiğini belirtti. Adana'yı Türklüğün merkezi olarak gördüğünü ifade eden Saparbekuly, "Böyle bir başkanınız varken Türk'ün bayrağı hiçbir zaman yere inmez. Burada sizler Türkistanlıları misafir ediyorsunuz; Kazaklar var, Özbekler var, Uygurlar var, Kırgızlar var. Tabii ki Türkiye'nin başka yerlerinde de var ama ben görüyorum ki onlar Adana'da olmaktan çok mutlular. Bizler aşağı yukarı 7-8 asır uzak kaldık birbirimizden. Oysa bizim Türklüğümüz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir, geleneklerimiz bir. ve geleceğimizin de bir olması gerekiyor. Bu doğrultuda hep beraber çalışmamız gerekiyor. Güzel Ramazan günlerinde Allah'tan kardeş Türk dünyasına, onun geleceğine, Türk ve İslam birliğine dua etmeliyiz. Bizim geleceğimiz parlaktır. Gelecek asır Türk dünyasının olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sözlü karpuz kesti

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, misafirlere, kentin marka değerlerin arasında yer alan karpuz ikram etti. Karpuzu elleriyle kesip, dilimleyen Sözlü, ilk dilimi Büyükelçi Saparbekuly'e uzattı. Daha sonra tüm katılımcılara karpuz ikram edildi.

Kazak sanatçıdan "Ölürüm Türkiyem"

Karpuz ikramı sonrası Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun seslendirdiği şarkılarla eğlenen vatandaşlar, Büyükelçi Saparbekuly'i de sahneye davet ederek karşılıklı oyunlar oynadı. Gecede, belediyenin halk dansları ekibi de zeybek gösterisi sundu. Ardından sahneye çıkan Kazak halk dansları grubu, Kazak şarkıları eşliğinde gösteriler sergiledi. Kazakistan'a özel sahne şovlarıyla devam eden etkinlikte Kazak şarkıcının seslendirdiği "Ölürüm Türkiyem" katılımcıları coşturdu.

Hep birlikte söylenen Kazakistan Marşı ile devam eden "Kazak Gecesi" sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, konuk sanatçılara çiçek ve plaket verdi. Gecede Türkistanlılar Derneği tarafından Büyükelçi Abzal Saparbekuly'e Türk bayrağı hediye edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Kazak Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement