Adana'da Kendini Yakan Pazarcı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Kendini Yakan Pazarcı

Adana'da eylem sırasında kendini benzinle yakması sonucu ağır yaralanan pazarcının ailesine esnaf arkadaşları para ve gıda yardımında bulundu.

29.01.2012 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da eylem sırasında kendini benzinle yakması sonucu ağır yaralanan pazarcının ailesine esnaf arkadaşları para ve gıda yardımında bulundu.

Semt pazarının yıkılarak yerine kapalı pazar yeri inşa edilmek istenmesini protesto ederken benzinle kendini yakan 7 çocuk babası Mehmet Oğuz'un (30) merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi 56. Sokak'ta oturan ailesine esnaf arkadaşları para ve gıda verdi.

Yardım edenlere ağlayarak teşekkür eden, Mehmet Oğuz'un hamile eşi Sevim Oğuz (31) yetkililerden de yardım istedi.

Sosyal güvenceleri olmadığını belirten Sevim Oğuz, kocasının Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde yoğun bakımda yattığını, henüz onu göremediğini ifade ederek, "Kocamı televizyonda yanarken gördüğümde sanki ben o an yanıyordum. Eşim pazarlarda çalışarak eve beş, on lira getiriyordu, o da gitti artık, bu çocuklara kim bakacak, çocuklarım dünden beri babalarını soruyor" diye konuştu.

Esnaf arasında toplanan parayı ve gıdayı teslim eden Mahsun Doğan (37) ise kendileri için yanan arkadaşlarının ailesini yalnız bırakmayacaklarını belirterek, "Tek isteğimiz pazar yerimizin bize verilmesi. Arkadaşımız kendini yaktı. Lütfen büyüklerimiz bu çağrımıza sessiz kalmasın" dedi.

Dün, Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı'ndaki semt pazarını yıkıp kapalı semt pazarı kurmak isteyen Çukurova Belediyesini protesto eden pazarcılardan Mehmet Oğuz, eylem sırasında üzerine benzin dökerek kendisini yakmıştı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Kendini Yakan Pazarcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement