Adana'da Kent Ekonomileri Forumu Yapıldı - Son Dakika
Politika

Adana'da Kent Ekonomileri Forumu Yapıldı

Adana\'da Kent Ekonomileri Forumu Yapıldı

Adana'da, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı'nca, her ilde düzenlenmesi planlanan 'Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu' yapıldı.

07.05.2013 15:52  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentin ekonomik sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıdan çıkacak sonuçların, 3 gün içinde kamuoyuyla paylaşılıp, rapor halinde Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı'na sunulması amaçlanıyor.

Seyhan Oteli'nde yapılan toplantıya, Ak Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam Belediyesi Başkanı Ahmet Zenbilci, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve işadamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Faruk Bozkurt, forumdan çıkan sonuçların merkezi karar alma organlarına iletileceğini vurguladı.

ZİHNİ ALDIRMAZ DA KONUŞTU

Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, çıkarılan Büyükşehirler Yasası ile kentlerin önemli bir gelişme göstereceğini söyledi. Adana'nın ve Çukurova Bölgesi'nin ekonomik kalkınma için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Aldırmaz, "Ticaretin de siyasetin de yüzde 50'si moraldir. Kendimize ve kentimize güvenelim" dedi.

Adana Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Moderatörü Prof. Dr. Alper Güvel ise Türkiye ekonomisinin hızla geliştiğini, ancak Adana'nın istenilen noktaya ulaşmadığını söyledi. Artık Ankara merkezinden değil, yerel ihtiyaçlara göre politikalar belirleneceğini kaydeden Güvel, "Adana 2003'te İllerin Yaşanabilirlik Sıralaması'nda 8'inci sıradayken, 2011'de 16'ncı sıraya geriledi. İşsizlik çok önemli bir sorun. Kişi başına düşen kamu yatırımı açısından, Osmaniye'den sonra sondan ikinci sırada. Bu toplantı, bu durumun nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışmak açısından önemli" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından forum, 9'ar kişiden oluşan 17 grup halinde, basına kapalı olarak sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adana'da Kent Ekonomileri Forumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement