Adana'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Adana'da Kültür Sanat

Adana Devlet Tiyatrosu, bu hafta "Muammer Muammer" ve "Eski Dünya Masalı" adlı oyunlarını sahneleyecek.

26.10.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Devlet Tiyatrosu, bu hafta "Muammer Muammer" ve "Eski Dünya Masalı" adlı oyunlarını sahneleyecek.

Orhan Kemal'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği, dürüst bir kişiliğe sahip birisinin başarısızlığına isyan ederek kötü olmaya çalışmasının anlatıldığı "Muammer Muammer" adlı oyun, 27-30 Ekim tarihleri arasında saat 20.00'de, 31 Ekim'de ise saat 15.00 ve 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı İbrahim Karahan, müzikleri Onur Yüce'ye ait olan oyunun dans düzenini ise Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı İzzet Güllü hazırladı.

Oyunda Doruk Nalbantoğlu, Gökhan Doğan, Murat Özben, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş ve Saliha Karahasan rol alıyor.

"Eski Dünya Masalı" adlı çocuk oyunu ise 28 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te izleyici karşısına çıkacak.

Muzaffer Kırkkalp'in yazıp yönettiği tek perdelik müzikli çocuk oyununda, "Şaylan" adlı küçük ve tatlı bir kasabada yaşayan kahramanların gemi yolculuğuna çıkması, buzulların ardındaki gizli adada yaşayan sihirbaz "kronkların" sahip olduğu mavi tılsıma ve ölümsüz topraklarda yaşayan "yuletlerin" sahip olduğu turuncu tılsıma ulaşılması gerektiği anlatılıyor.

Mazlum Taşkıran, Sinem Culfa, Muhammet Burak Erol, Ozan Sargın, Recep Kekil, Ömer Bertan, Nazlı Köymen, Ömer Öznaz, Meryem Asil ve Dilek Dokumacı'nın rol aldığı oyun da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

ÇDSO'dan "Cumhuriyet Bayramı Konseri"

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Bayramı Konseri" verecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Konser Salonu'nda, 30 Ekim Cuma günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek etkinlikte, Oğuzhan Balcı şef, Dilek Türkan, Şenol Talınlı ve Teyfik Rodos ise solist olarak görev yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement