Adana'da Liseli Tiyatrocular Sahnede - Son Dakika
Yerel

Adana'da Liseli Tiyatrocular Sahnede

Adana\'da Liseli Tiyatrocular Sahnede

Adana’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum yılı kutlamaları kapsamında geleneksel hale getirilen Liselerarası Tiyatro Festivali 31’inci kez gençleri tiyatroyla buluşturdu.

04.05.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum yılı kutlamaları kapsamında geleneksel hale getirilen Liselerarası Tiyatro Festivali 31'inci kez gençleri tiyatroyla buluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'yle birlikte organize ettiği Liselerarası Tiyatro Şenliği, ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nin sahnelediği "Senaryo ile Dans" adlı oyunla başladı.

31. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne bu yıl 27 lise, 28 oyunla katılım sağladı. 21 Mayıs'a kadar sürecek festivalin ilk akşamında ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencileri İlke Seferoğlu ve Uğurberk Özkeser'in yazdığı, Fatin Murat Seferbeyoğlu'nun yönettiği "Senaryo ile Dans" adlı oyunu sahneledi. Festivalin ilk oyununda hem sahnedeki, hem de izleyici koltuklarındaki öğrencilere hitap eden Adana Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, Adana'nın bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirtip, bu yıl 31.'si organize edilen Liselerarası Tiyatro Festivali'nin de bunun en büyük kanıtları arasında bulunduğunu vurguladı.

"GENÇLERİMİZ SANAT SAYESİNDE DAHA İYİ YETİŞİYOR"

İsmail Dikilitaş, "Adana'nın kültür mozaiğinin bir parçası olan Liselerarası Tiyatro Festivali, çeyrek asrı aşkın mazisiyle birçok tiyatro sanatçısının yetişmesine katkıda bulunmuş ve çok sayıda gencimizin sanatla tanışıp, daha pozitif, daha üretken, daha vatansever ve daha erdemli yetişmesine vesile olmuştur" dedi.

Dikilitaş, kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere festivalde emeği geçen kurumların yöneticilerine, okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti. Dikilitaş, festival kitapçığının Adana Şehir Tiyatrosu gişesinden ücretsiz olarak temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

HANGİ LİSE HANGİ OYUNU SAHNELEYECEK?

31. Liselerarası Tiyatro Festivali'nde ÇEAŞ Anadolu Lisesi "Senaryo ile Dans", Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Ak Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi "Kayıp Hayatlar", Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi "Bir İmza İçin", Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi "Artiz Mektebi", ÇEAŞ Anadolu Lisesi "Yüreğimde Türküler", Dr.M. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi "Martı", Barbaros İMKB Anadolu Lisesi "Türkçem Eyvah", Şehit İdari Süelkan Mesleki ve T.A.L. "Medeniyetin Yedek Parçası", Özel Altıneller Mesleki ve T.A.L. "Boşluk", İlhan Atış Anadolu Lisesi "BKM ve Güldür Güldür Prog.", Seyhan İMKB Fen Lisesi "Maskeliler", Adana Erkek Lisesi "Yarınlara Geç Kalmadan", Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi "Salak Oğlum", Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi "Artiz Mektebi", Fatih Sultan Mehmet M.T.A.L. "Töre", Borsa Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi "Meraki (Hastalık Hastası)", Seyhan Rotary Anadolu Lisesi "Sınavsız Hava Sahası", TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi "Korkuluk", Adana Anadolu Lisesi "Ah Şu Büyükler", TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Adana Kız Lisesi "Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını", Piri Reis Anadolu Lisesi "Deliler Bayramı" ve "Ah Şu Gençler" adlı oyunlarla yer aldılar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Liseli Tiyatrocular Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement