Adana'da Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali - Son Dakika
Yerel

Adana'da Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali

Adana\'da Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali

Adana'nın Pozantı ilçesinde Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali yapıldı.

25.08.2014 11:40  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüzeyin Sözlü, Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Pozantı Belediyesi ev sahipliğinde Akçatekir Yaylasında gerçekleşen festivalde, insan sağlığı yanı sıra hayvan sağlığının önemini hissettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Sözlü, "Kamu ve sivil toplum işbirliğiyle sokak hayvanlarının sağlığını iyileştirmeye çalışıyoruz. Burada tüm Adanalı hemşerilerimin de desteğine ihtiyacımız var. Sokak hayvanlarını benimsemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Festivalde Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Enduro Spor Kulübü tarafından gösteriler sunuldu, köpek zerafet yarışması yapıldı. Pet şişe karşılığında sokak hayvanlarına su ve mama sağlayan 2 geri dönüşüm ünitesinin hizmete girdiği festivalde bazı sahipsiz köpekler de sahiplendirildi.

Festivale Pozantı Kaymakamı Orhan Altun, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Peker, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, Doğayı, Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement