Adana'da Sokak Kedileri Sıcak Yuvaya Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Adana'da Sokak Kedileri Sıcak Yuvaya Kavuştu

Adana'da sokak kedilerinin barınmaları ve sıcak bir yuvada kalmaları için Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ile İMBK İlkokulu iş birliğiyle Ponçik Kedi Evi açıldı.

16.01.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da sokak kedilerinin barınmaları ve sıcak bir yuvada kalmaları için Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ile İMBK İlkokulu iş birliğiyle Ponçik Kedi Evi açıldı.

Seyhan Belediyesi 3 No'lu Park içerisinde yer alan Ponçik Kedi Evi'nde, sokak kedilerin kalabileceği, içerisinde suluk ve mama kaplarının yer aldığı kulübe yer alıyor.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Ponçik Kedi Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, diğer illerde sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmalar ve etkinliklerin daha çok magazin boyutuyla yer aldığını, Adana'da ise iş birliği içerisinde sokak hayvanlarının sorunlarını çözmek konusunda katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Doğada, toplumda, her yerde her canlının yaşam hakkının olduğunu ifade eden Aydın, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini, mini kedi evinin de bu çalışmalarına bir örnek olduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da çocukları yetiştirirken en önemli görevlerinin onları hayata hazırlamak ve iyi insan olarak yetiştirmek olduğunu kaydetti.

İyi insan olmanın da en temel özelliğinin çevreye karşı duyarlılık olduğunu vurgulayan Akpınar, "Tüm okullarımızda çocuklarımızı çevresine karşı duyarlı yetiştirirken, özellikle sokak hayvanlarına karşı onların yaşam ortamlarını geliştirmeye yönelik çalışmalarımız var. Tüm okullarımızda bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Buna örnek teşkil etmesi için son üç yıldır Adana Valiliği bahçesinde 50 kadar kedinin bakımını gönüllü arkadaşlarımızla sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da kedi evinin yapımında destek olanlara teşekkür ederek park içerisinde Hayvan Hakları Merkezi'nin de hizmete girdiğini, hayvanlarla ilgili her türlü şikayet ve sıkıntıyla ilgili buraya gelinebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ponçik Kedi Evi'nin açılış kurdelesi öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Park içerisinde yer alan kedilere öğrenciler ve vatandaşlar tarafından mama verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Sokak Kedileri Sıcak Yuvaya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement