Adana Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor - Son Dakika
Güncel

Adana Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

Adana Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

Bu sezon 8 Ekim'de perdelerini açacak olan Adana Devlet Tiyatrosu, 3 yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

08.09.2013 10:53  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni sezon öncesi çok heyecanlı olduklarını belirten ADT Müdürü Gökhan Doğan, "Seyircisiz ve oyuncusuz bir tiyatro düşünülemez. Seyircilerimizi yine salonlara bekliyoruz." dedi.

Orhan Asena'nın yazdığı ve Levent Ulukut'un yönettiği 'Fadik Kız' adlı müzikli ve danslı oyunla seyircilere "Merhaba" diyecek olan ADT'de, 22 Ekim'de Turgay Nar'ın yazdığı 'Çöplük' ve 3 Kasım'da da Azade Küçükaycan'ın yazıp yöneteceği 'Merhaba Hayat' adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Sezon içinde Zeynep Su Kasapoğlu'nun yöneteceği 'Sevgili Doktor' oyunuyla seyircileri selamlayacak olan ADT'de, geçen yıl sahnelenen 'Kırkından Sonra' adlı yetişkin ve 'Define Adası' adlı çocuk oyunu da yeniden seyircilerin karşısına çıkacak.

SEYİRCİLERE ÇAĞRI

Her perde açılışının çok heyecan verici olduğunu aktaran ADT Müdürü Gökhan Doğan, şunları kaydetti:

"Seyirci varsa oyuncu olarak siz varsınız. Seyirciler ne kadar çok salonları doldurup, koltuklarda yerlerini alırlarsa, biz o kadar çok mutlu oluyoruz. Seyircisiz ve oyuncusuz bir tiyatro düşünülemez. Oyuncu için seyirci çok kıymetlidir. Neden var olduğunuzu bilirsiniz. Kendinizi ifade ettiğinizi düşünürsünüz. Çünkü yaşamda oyunculuk bizim açımızdan baktığımızda kendini var etme ve ifade etme biçimidir. İfade biçiminin seçilmiş bir yoludur. Bugüne kadar çok oyunda rol aldım. Oyuncuyu sahnede iyi oynatan seyircidir. İyi oyuncu her zaman seyirci ile paslaşarak oynar. Sahnede seyircinin nefesini hissedersiniz. Sahnede yaptığınız hatanın dönüşü yoktur. Sizi affedecek olan da cezalandıracak olan da seyircidir. Canlı bir performans olarak baktığınızda seyirci bizim için çok önemlidir. Bu anlamda seyircilerden sahnede bizi yalnız bırakmamalarını, bundan önce olduğu gibi yine desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz. Perdeler açılınca onları karşımızda görmek istiyoruz."

'FESTİVAL HAZIRLIKLARI BAŞLADI'

Her yıl Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart'ta başlayıp 1 ay süren ve bu dönem 16'ncısı gerçekleştirilecek Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali'yle ilgili çalışmaların da başladığını duyuran Gökhan Doğan, "Festivali daha da genişletmeye, hem de renklendirmeye çalışacağız. Festivalin prestiji ve büyüsü artarak devam edecek. Festival için 15 gün önce 5 kişilik bir kurul oluşturuldu. Çalışmalar anlamında ciddi yol alındı. Festival her yıl, bir önceki yılı aşarak ilerlemeye devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement