Adana'da 'Yanlışlıkla' Yıkılan Basın Özgürlüğü Anıtı Yeniden Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Adana'da 'Yanlışlıkla' Yıkılan Basın Özgürlüğü Anıtı Yeniden Yapılacak

Adana\'da \'Yanlışlıkla\' Yıkılan Basın Özgürlüğü Anıtı Yeniden Yapılacak

Adana Sanatçılar Parkı'nda 1991 yılında yaptırılan Basın Özgürlüğü ve Ahmet Remzi Yüregir Anıtı'nın, Seyhan Belediyesi'nin parktaki yenileme çalışmaları sırasında yıkıldığı ortaya çıktı.

28.09.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Sanatçılar Parkı'nda 1991 yılında yaptırılan Basın Özgürlüğü ve Ahmet Remzi Yüregir Anıtı'nın, Seyhan Belediyesi'nin parktaki yenileme çalışmaları sırasında yıkıldığı ortaya çıktı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, ülkemizde bu nitelikte ilk ve tek olan anıtın yıkıldığının tesadüfen öğrenildiği ve temizlik görevlilerinin yanlışlıkla yıktığının anlaşıldığı, yenileneceği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Adana 5 Ocak Stadyumu'ndaki maçlardan sonra taraftarların sprey boyalarla sık sık yazılar yazarak zarar verdiği anıtlar müracaatımız üzerine çeşitli defalar Belediye ekiplerine temizletilmiş, ancak son günlerde bu tahribat daha da artmıştır. Seyhan Belediyesi'nden yardım istedik. Bu arada cemiyetimize haber vermeden Ahmet Remzi Yüregir'in büstünün kaldırıldığını ve muhafaza edildiği, Basın Özgürlüğü anıtının ise yıkılarak yan yatırıldığını gördük. Anıtın yıkılması veya kaldırılması ile ilgili olarak Cemiyetimize önceden ne danışıldı, ne bilgi verildi, ne de görüşümüz alındı. Seyhan Belediyesi konuya olumlu yaklaşarak müellifine yeniden yaptırılacağını, yıkımı yapanlar hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, son görüşmemizde; anıtı bilinçsiz şekilde ve ÇGC'ye haber vermeden kaldıranlar hakkında gerekenin yapılacağını, heykeltıraş Prof. Dr. Sayın Çetin'in önerileri doğrultusunda anıtın tekrar yapılacağını ve çevresinin daha güzel hale getirileceğini ifade etti."

Basın Özgürlüğü anıtının yanında, 1918'de Kurtuluş Savaşı sırasında tren vagonunda milli mücadeleyi örgütlemek için Yeni Adana Gazetesi'nin baskısını sürdüren sahibi Ahmet Remzi Yüreğir'in de büstü bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Yanlışlıkla' Yıkılan Basın Özgürlüğü Anıtı Yeniden Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement