Adana'da Yılmaz Güney'i Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Adana'da Yılmaz Güney'i Anma Etkinliği

Türk sinemasına çok sayıda film kazandıran, oyunculuğunun yanı sıra filmlerinin çoğunda senarist, yapımcı ve yönetmen olarak da görev alan "Çirkin Kral" Yılmaz Güney, doğumunun 78. yılında Adana'da törenle anıldı.

02.04.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasına çok sayıda film kazandıran, oyunculuğunun yanı sıra filmlerinin çoğunda senarist, yapımcı ve yönetmen olarak da görev alan "Çirkin Kral" Yılmaz Güney, doğumunun 78. yılında Adana'da törenle anıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında Altın Koza Kültür ve Sanat A.Ş ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından "1 Nisan Yılmaz Güney'in Doğum Günü" etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye tiyatro salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Adana'nın sinemaya ev sahipliği yapmış, tarlasında, toprağında çalışırken kendisini sinemanın içinde bulmuş değerli sinemacı ve sanatçıların yetiştiği bir kent olduğunu belirtti.

Türk sinemasını önemsediğini aktaran Sözlü, "Türk sinemasının Hollywood filmleriyle rekabet edebildiği, gişe hasılatıyla onları geride bıraktığı, sanatsal filmlerle de bunu zaman zaman başardığını görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Popüler kültürün egemen olduğu bir dönemde Türkçe yazan, Türkçe söyleyen, Türkçe sinema yapan herkes, bu kültüre karşı kendi kültürümüzün direnç mekanizmasını canlı tutuyor. Bu konuda emek harcayanlara, sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlü, Altın Koza Film Festivali'nin Türk sinemasına önemli katkılar yaptığını ve bu oluşumun yönetiminde yer alan Yılmaz Güney'in kardeşi Yaşar Pütün'ün de festivalin hazırlanmasında payı bulunduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Bugünkü buluşmamız ve Türk sinemasının böylesine değerli isimlerine Adana'da ev sahipliği yapabilmemiz, onların da varlıklarıyla destek vermeleri, burayı anlamlandırmaları bizi çok mutlu etmiştir. İnşallah Adana, Türk sinemasına değer vermek, katkı koymak noktasında, dünden bu zamana olduğu gibi, yarın da önemli eserlere imza atan bir şehir olmaya devam edecektir. Altın Koza Festivali bunları görecek, destekleyecek. Biz de Adana'dan çıkmış değerlere sahip çıkarak, hürmet ederek, üzerimize düşeni yapacağız."

Yılmaz Güney'in hayatından kesitlerin ve kendisiyle çalışan oyuncuların röportajlarından oluşan bir belgeselin izletildiğini etkinlikte Abdurrahman Keskiner, Ali Özgentürk, Aytaç Arman, Erol Demiröz, Özdemir İnce, Halil Ergün, Yılmaz Atadeniz, Güven Şengil, Mehmet Aydın, Yılmaz Güney'i ve Türk sinemasındaki yerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Yılmaz Güney'i Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement