Adana'da Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı

Adana'da, Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi ve Adana İl Müftülüğü tarafından inşaatı yürütülen Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunda çalışmalar devam ediyor.

22.11.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi ve Adana İl Müftülüğü tarafından inşaatı yürütülen Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunda çalışmalar devam ediyor.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Yüreğir ilçesi, PTT Evleri Mahallesi'ndeki yurt inşaatının bulunduğu alanda yaptığı açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Çorbada tuzlarının olması için Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu binanın daha önce temelinin atıldığını hatırlatan Müftü Çınar, "Biz inşallah bunun üzerine 5 kat daha çıkacağız. Hedefimiz, önümüzdeki yıla yetiştirmek. 250 yataklı yurdumuzda üniversitemizin öğrencileri kalacak ve kız yurdu olacak. Adana'ya dışarıdan gelen çocuklar bize emanettir. Bu emanetlere bu şekilde sahip çıkacağız. Bu yurtta kalan öğrencilerimize dinlerini, diyanetlerini, vatan millet sevgisini öğreteceğiz." diye konuştu.

Çınar, inşaat müteahhiti Mustafa Karslıoğlu'nun kar amacı gütmeden her şeyi hayrına yaptığını söyledi.

Demir, çimento, işçileri kendilerinin karşıladığını belirten Çınar, diğer bütün hizmetleri müteahhidin karşıladığını kaydetti.

Çınar, yurdun şubat ayında kaba inşaatını, 1,5 yıl içerisinde de imkanlar çerçevesinde hayırseverlerin de desteğiyle bütün çalışmayı bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurdun 13 milyon liraya mal olacağını belirten İl Müftüsü Çınar, şu ana kadar 2 milyon civarında harcama yaptıklarını söyledi.

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu ise, kız öğrenci yurtlarının çok önemli olduğunu, Türkiye Diyanet Vakfının başlatmış olduğu bu projeyi sevap niyetinde çalışarak, ücret almadan yürüttüklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement