Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da görülen cinayet davasında, 25 yıl hapisle cezalandırılan ancak haklarındaki hüküm Yargıtayca bozulan üç sanıktan ikisinin aynı süre hapisle infaz olması, diğer sanığın ise cezasının 12 yıl 6 aya indirilmesi kararlaştırıldı.

07.05.2018 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da görülen cinayet davasında, 25 yıl hapisle cezalandırılan ancak haklarındaki hüküm Yargıtayca bozulan üç sanıktan ikisinin aynı süre hapisle infaz olması, diğer sanığın ise cezasının 12 yıl 6 aya indirilmesi kararlaştırıldı.

Adana'nın Kocavezir Mahallesi'nde 2012 yılında Salih Yorulmaz'ın tabancayla öldürülmesi, oğlu Ahmet'in ise yaralanması olayıyla ilgili 5 sanık hakkında açılan davanın ardından verilen karalarla ilgili sanıklarca yapılan temyiz başvurusu sonuçlandı.

Yargıtay 1.Ceza Dairesince yapılan temyiz incelemesinin ardından sanıklar Şahin Can hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet ile İbrahim Saran hakkındaki müebbet ve 10 yıl hapis cezası onandı.

Tutuksuz sanıklar Ahmet Karakuş, Müslüm Can ve Ömer Can için verilen 25'er yıl hapis cezaları ise "kasten tasarlayarak öldürme" suçundan cezalandırılmaları gerektiği gerekçesiyle bozuldu.

Hapis cezaları ağırlaştı infaz süreleri değişmedi

Bozma kararı sonrası Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesinde söz konusu üç sanık için yeniden görülen davada, duruşma savcısı Yargıtay 1.Ceza Dairesinin bozma ilamına uyularak, üç sanığın da "kasten tasarlayarak öldürme" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Son savunmaları sorulan sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Müslüm ve Ömer Can'ı "kasten tasarlayarak öldürme" suçundan, duruşmalardaki iyi hallerini de dikkate alınarak müebbet hapis cezasına mahkum etti.

Bununla birlikte mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili aleyhte temyiz başvurusu bulunulmadığı için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince sanıkların kazanılmış hakları gözetilerek cezalarının daha önce verilen 25'er yıl hapis cezaları üzerinden infazına karar verildi.

Yargılama sonucunda diğer sanık Ahmet Karakuş ise önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Daha sonra eyleminin "suç işlenmesine yardım etme" olarak değerlendirilen Karakuş, cezası duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi.

Mahkeme ayrıca verilen hükümle 3 sanığın da tutuklanmasına karar verdi.

Dava sonunda duruşmada hazır bulunan sanıklar Ahmet Karakuş ve Müslüm Can tutuklandı. Duruşmaya katılmayan Ömer Can hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement