Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "Silah terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen olan 1'i tutuklu 2'si firari 7 kişinin yargılandığı davanın, ilk duruşması görüldü.

17.03.2017 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "Silah terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen olan 1'i tutuklu 2'si firari 7 kişinin yargılandığı davanın, ilk duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu doktora öğrencisi Yasin Geniş, tutuksuz sanıklar Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi fakülte sekreteri Bekir Çalışkan, öğrenci Erva Tozlu, BOTAŞ'ta makine mühendisiyken meslekten ihraç edilen Mehmet Akif Topcuoğlu ve yine meslekten ihraç edilen öğretim üyesi Mehmet Fatih Güner ile avukatları katıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan Çiğdem Gençsoy ve Halil Şener ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklardan Bekir Çalışkan, savunmasında, adına 4 telefon hattı olduğunu iddiasına ilişkin, 2 hattı kendisinin diğerlerini ise eşi ile kızının kullandığını belirterek, "Bylock' isimli programın ne zaman indirildiği, ne şekilde hangi operatörle indirildiği hususlarının tespit edilmesini talep ediyorum. Ben kesinlikle böyle bir program kullanmadım, söz konusu örgütle ilgim ve alakam yoktur." dedi.

İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Erva Tozlu ise tüm derslerinin proje şeklinde olduğunu ve bu yüzden evine sürekli farklı kişilerin gelip gittiğini belirtti.

Bazı proje zamanlarında evinde yatılı olarak kalan arkadaşları olduğunu anlatan Tozlu, "Kablosuz internet ağı şifremi kalan arkadaşlarıma veriyordum. Benim "Bylock"tan tutuklanan bir arkadaşım yok ancak ben böyle bir program indirmedim." diye konuştu.

Yasin Geniş de "Bylock" programı ile ilgisinin olmadığını ve kullanmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

BOTAŞ'ta makine mühendisliği yaparken meslekten ihraç edilen Mehmet Akif Topçuoğlu da evinde internet dahi olmadığını, "Bylock" programını kullanmayı bilmediğini, ismini ise 15 Temmuz'dan sonra medyadan duyduğunu ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yasin Geniş'i yurt dışına çıkış yasağı vererek adli kontrol şartıyla tahliye etti. Heyet, tutuksuz sanıkların da yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Sanıklar Çiğdem Gençsoy ve Halil Şener hakkında çıkartılan yakalama emirlerinin devamına karar verilen duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Fetö/pdy Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement