Adana'da En Ballı Yarışma Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Adana'da En Ballı Yarışma Düzenlendi

Adana\'da En Ballı Yarışma Düzenlendi

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen bal teşvik yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

22.11.2014 17:54  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat mühendislerinden oluşan jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmaya Adana'da 146 arı yetiştirisi katıldı. Kokusu, rengi, bekleme süresi, kıvamı ve damakta bıraktığı lezzet açısından değerlendirilen ballar arasından en iyisi seçildi.

Jüri üyelirinin 2 gün boyunca tadına bakıp, değerlendirmeye aldığı ballar arasında, 43 yıldan beri arıcılık yapan 71 yaşındaki Şefik Köse'nin Tufanbeyli yöresinden elde ettiği birinci oldu.

İkinciliği Halis Aşama, üçüncülüğü ise Mehmet Avluklu'nun aldığı bal yarışmasının tek kadın adayı ise Fatma Uludağ oldu. Fatma Uludağ'ın bakımını yaptığı arılardan elde edilen bal 6'ıncılığa layık görüldü.

Arı yetiştiriciliğinde Dünya sıralamasında 2'inci sırada yer alan Türkiye, bal üretiminde ise yıllık 95 bin Ton ile 3'üncü sırada yer alıyor. Yıllık 9.601 ton üretim kapasitesine sahip olan Ordu ve Muğla'dan sonra 3'üncü sırada yer alan Adana arıcılığı teşvik etmek için düzenlenen bal yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Birincilk ödülünü Vali Yardımcısı Durmuş Gencer'in elinden alan Şefik Köse, Arıcılık çok dikkat isteyen bir iş. Bir saat bile gözünü, ilgini onlardan ayırmayacaksın. Onlara bakarsan, onlar da sana bakar. Emek vereceksin, hayvanın nerede nasıl beslenmesi gerektiğini iyi hesaplayacaksın. Dünyaya bir daha gelsem, yine arıcılık yapardım dedi.

Yarışmanın konusu bal olunca, törene katılan protokol üyelerine de bal ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da En Ballı Yarışma Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement