Adana Kebabın Başkenti Adana'da Kelle Söğüşe Yoğun Talep - Son Dakika
Ekonomi

Adana Kebabın Başkenti Adana'da Kelle Söğüşe Yoğun Talep

Adana'da 10 yıl doğalgaz ve ısıtma-soğutma alanında faaliyet gösteren iş yerini kapattıktan sonra gıda sektörüne atılarak kelle söğüş satmaya başlayan Alican Birbiri (39), Talep oldukça yoğun olduğu için gece ve haftasonu da çalışmayı düşünüyorum dedi.

19.02.2019 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 10 yıl doğalgaz ve ısıtma-soğutma alanında faaliyet gösteren iş yerini kapattıktan sonra gıda sektörüne atılarak kelle söğüş satmaya başlayan Alican Birbiri (39), Talep oldukça yoğun olduğu için gece ve haftasonu da çalışmayı düşünüyorum dedi.

Seyhan ilçesindeki Kuruköprü Mahallesi'nde küçük bir dükkanda hizmet veren Alican Birbiri, 'Ürünlerin bulunduğu dolaba tombul yanaklar, sürmeli gözler, tatlı diller ve akıl küpleri şeklinde esprili tabelalar yerleştirdim, müşterilerin de hoşuna gitti. Söğüş dürümü 18 TL'ye, tereyağlı söğüş güveci ise 20 TL'ye satıyoruz. Talep nedeniyle yakında dana dilli tostumuz ve ayak paçamız menümüze girecek diye konuştu.

İSTEYENE SOĞUK, İSTEYENE GÜVEÇTE

Doğalgaz ve ısıtma-soğutma sektöründe 10 yıl şirket yönettiğini ancak gözünün hep gıda sektöründe olması nedeniyle işi bırakarak söğüş yapmaya başladığını kaydeden Birbiri, şunları söyledi

Adana gibi sakatatı çok seven bir şehirde söğüşçü açığı vardı. Kentte sadece birkaç kişi söğüş yapıyordu. İzmir'de bir süre vakit geçirdiğim için kelle söğüşçülüğünü seçtim. Talep oldukça yoğun olduğu için gece ve haftasonu da çalışmayı düşünüyorum. Sakatatları iyice temizleyip, odun ateşinde kazanlarda pişirdikten sonra 1 gün dinlendirip servis ediyoruz. İsteyene soğuk dürüm yapıyoruz, ön yargılı olanlara da tereyağla güveçte servis ediyoruz.

Adana Kebabın Başkenti Adana\'da Kelle Söğüşe Yoğun Talep
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Adana Kebabın Başkenti Adana'da Kelle Söğüşe Yoğun Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.


Advertisement