ADANA KIZI 2,5 YILDIR KAYIP, TORUNU KAZADA ÖLEN FİKRİYE ANNENİN GÖZYAŞLARI - Son Dakika
Güncel

ADANA KIZI 2,5 YILDIR KAYIP, TORUNU KAZADA ÖLEN FİKRİYE ANNENİN GÖZYAŞLARI

ADANA'dan, internetten tanışıp evlilik planı yaptığı Hüseyin Emiroğlu'nun (44) yanına İzmir'e gittiği iddia edilen Meral Polat'tan (38), 2,5 yıldır haber alınamıyor.

07.05.2021 18:41  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'dan, internetten tanışıp evlilik planı yaptığı Hüseyin Emiroğlu'nun (44) yanına İzmir'e gittiği iddia edilen Meral Polat'tan (38), 2,5 yıldır haber alınamıyor. 2018'de gözaltına alınıp tutuklanan Emiroğlu, 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra Meral'i öldürmek iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Torunu Aleyna'yı da (19), 2 ay önce trafik kazasında kaybeden anneanne Fikriye Polat (61), 'Kızımın bir an önce ölüyse ölüsü, diriyse dirisinin bulunmasını istiyorum. Öldüyse de en azından bir mezar taşı olur, yanına gider 'Meralim' der, ağlarım? diyerek gözyaşı döktü.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde resmi nikahsız eşinden ayrıldıktan sonra annesi Fikriye Polat ve iki kızıyla birlikte yaşayan Meral Polat, 2018 yılında internet üzerinden tanıştığı Hüseyin Emiroğlu ile evlilik planı yapmaya başladı. Fikriye Polat, bu plana karşı çıkınca anne ile kızının arası açıldı. Annesinden habersiz birkaç kez İzmir'deki Emiroğlu'nun yanına giden Meral Polat'ın kızları da bu evliliği karşı çıktı. Polat, küçük kızı İlayda'ya Pozantı'da bir arkadaşının düğününe gideceğini söyleyerek 18 Kasım 2018'de evden ayrıldı, geri gelmedi.

TUTUKLANDI, DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ

Bunun üzerine polis merkezine giden anne Fikriye Polat, kızından haber alamadığını, İzmir'de Hüseyin Emiroğlu'nun bir şey yapmış olabileceğinden şüphelendiğini söyledi. Daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne giden Polat, durumu onlara da bildirdi. Hem İzmir hem de Adana polisi Meral Polat'ı her yerde aradı ancak izine rastlayamadı. Olayla ilgili soruşturma yapan polis, Hüseyin Emiroğlu'nu yakalayıp gözaltına aldı. Meral Polat'ın kaybından 120 gün sonra şüpheli Emiroğlu, sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Cezaevinde yaklaşık 14 ay kalan Emiroğlu, daha sonra delil yetersizliğinden beraat etti.

TORUNUNU DOĞUM GÜNÜNDE TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Aile, beraat kararını bir üst mahkemeye taşırken, Meral Polat'ın kızları İlayda (18) ile Aleyna Kaya da (19) bunalıma girdi. Aleyna Kaya, 2 Mart günü anneannesinden aldığı parayla bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak için evden çıktı. Genç kız, aynı günün akşam saatlerinde arkadaşı Hasan Tekdemir'le (22) test sürüşü yapmak için otomobilin direksiyonuna geçti. Merkez Yüreğir ilçesi Solaklı Mahallesi Karataş Bulvarı üzerinde seyir halindeyken sürücü Aleyna Kaya'nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Kazanın etkisiyle savrulup, taklalar atan araç şarampole devrildi. Kazada, Aleyna Kaya ile Hasan Tekdemir, hayatını kaybetti. Meral Polat'ın annesi Fikriye Polat ise hem kızını hem de torununu kaybetmenin acısını yaşadı.

'YA O ADAM, YA BEN' DEMİŞ

Kızının İzmir'deki bir kişiyle evlenmek istediğini söylediğini ve kendisinin de bu evliliğe karşı çıktığını belirten Fikriye Polat, 'Bir gün İzmir'den geldi, tartıştık. Ben de, 'Ya o adam ya ben' dedim. O adama benim kapımın kapalı olduğunu söyledim. Aradan biraz vakit geçti. Bir gün kızı İlayda'ya düğüne gideceğini söyledi. Sonra oradan cep telefonuyla arayıp, İzmir'e gittiğini, ertesi gün döneceğini söylemiş. O günden sonra bir daha haber alamadık. Önce burada karakola gidip kayıp başvurusunda bulundum. Daha sonra da İzmir'e gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum? dedi.

'NASIL SERBEST KALIYOR'

Aradan birkaç ay geçtikten sonra Hüseyin Emiroğlu'nun gözaltına alındığını ve tutuklandığını öğrendiğini anlatan Polat, 'Emiroğlu, 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Kızımı arabada darbetmesi, saçlarından çekmesinin görüntüleri var. İzmir'deki Bayraklı Parkı'na bıraktığını ve bir daha da görmediğini söylüyor. En son birlikte olan kendisi. Nasıl serbest kalıyor, anlamıyorum' diye konuştu.

'TAKATİM KALMADI'

Torunu Aleyna'nın trafik kazası yaptığını ve hayatını kaybettiğini belirten Polat, 'O gün, Aleyna'mın doğum günüydü. Arkadaşının otomobilini kullanırken direğe çarpıp takla atmışlar. Arkadaşıyla birlikte öldüler. Hem kızımı hem torunumu kaybettim. Dayanılacak bir şey değil bu. Artık yürüyemiyorum, takatim kalmadı' diyerek gözyaşlarına boğuldu.

'BİR MEZARI OLSUN'

Kızı Meral Polat'ın bir an önce bulunması için yardım beklediğini kaydeden Fikriye Polat, 'Benim önce Allah'ım, sonra devletim var. Bir an önce ölüyse ölüsü, diriyse dirisinin bulunmasını istiyorum. Öldüyse de en azından bir mezar taşı olur, yanına gider 'Meralim' der, ağlarım? dedi.

ADANA KIZI 2,5 YILDIR KAYIP, TORUNU KAZADA ÖLEN FİKRİYE ANNENİN GÖZYAŞLARI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ADANA KIZI 2,5 YILDIR KAYIP, TORUNU KAZADA ÖLEN FİKRİYE ANNENİN GÖZYAŞLARI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara olan ilgisi arttı ve fuara 29.000'in üzerinde katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement