Adana- Polis, Dolandırıcıyı Bakkal Çırağı Gibi Takip Ederek Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Adana- Polis, Dolandırıcıyı Bakkal Çırağı Gibi Takip Ederek Yakaladı

Polis, dolandırıcıyı bakkal çırağı gibi takip ederek yakaladıADANA'da kendisini başkomiser olarak tanıtarak özel güvenlik görevlisi Ahmet Bayçoral'ı dolandırmak isteyen 35 yaşındaki Hüseyin Yavuz'u bakkal görünümüyle takibe alan polisler yakaladı.

22.06.2018 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis, dolandırıcıyı bakkal çırağı gibi takip ederek yakaladı

ADANA'da kendisini başkomiser olarak tanıtarak özel güvenlik görevlisi Ahmet Bayçoral'ı dolandırmak isteyen 35 yaşındaki Hüseyin Yavuz'u bakkal görünümüyle takibe alan polisler yakaladı.

Olay, Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hüseyin Yavuz kendisini 'Başkomiser Kemal' olarak tanıtarak Ahmet Bayçoral'ı arayıp, Bir kuyumcu soyuldu. Zanlılar adınıza düzenlenmiş sahte kimliği olay yerine atmış. Sizin masum olduğunuzu biliyoruz ancak her ihtimale karşı evinizde altın ve para var ise bunları kuyumcudakilerle karşılaştırmamız gerek dedi. Bayçoral da bankada 40 bin lirasını olduğunu, seve seve yardımcı olacağını belirtti.

GAZETE KAĞIDIYLA YAKALATTI

Telefondaki kişinin sahte polis olduğu ve kendisini dolandırmak istediğini anlayan Bayçoral, şüphelinin fark etmeyeceği şekilde polisle irtibata geçti. Dolandırılmak üzere olduğunu söyleyen Bayçoral'a gerçek polisler, şüphelinin tüm isteklerini kabul etmesini söyledi. Bunun üzerine, Bayçoral parayı çekmek için bankaya gitti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ise, dolandırıcıyı yakalamak için, gazete kağıtlarını para gibi keserek poşetin içine koydu. Sahte paralı alan Bayçoral ise, zanlı ile buluşma noktasına gitti. Bu sırada, dolandırıcı tekrar arayıp, para dolu poşeti mahallede bulunan çocuk parkına bırakmasını istedi. Hızla harekete geçen ekiplerden bazıları belediye temizlik görevlisi, simitçi ve bakkal çırağı gibi bekleyeme başladı. Paraları çocuk parkındaki oturma bankına koyan Bayçoral olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra, parka gelen zanlıyı yakındaki bakkalda görünümlü polis yakaladı. Gözaltına alınan zanlı ilk sorgusunda, dolandırıcı olmadığı parka oturmak için geldiğini, poşeti görünce merak edip baktığını söyledi. Emniyete götürülen Yavuz'un daha aynı yöntemle son bir ayda 4 kişinin 280 bin lirasını aldığı da ortaya çıktı. Paraları dolandırılan müştekiler ise, zanlıyı teşhis etti. İşlemleri tamamlanan Hüseyin Yavuz işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Adana- Polis, Dolandırıcıyı Bakkal Çırağı Gibi Takip Ederek Yakaladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana- Polis, Dolandırıcıyı Bakkal Çırağı Gibi Takip Ederek Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement