Adana Ülkü Ocakları'ndan Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Adana Ülkü Ocakları'ndan Bilgi Yarışması

Adana Ülkü Ocakları\'ndan Bilgi Yarışması

Adana Ülkü Ocakları’nın ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği “Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Yarışması” sona erdi.

09.12.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ülkü Ocakları'nın ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği "Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Yarışması" sona erdi.

Adana Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığı'nca hazırlanan, il ve ilçe ocaklarına mensup ortaöğretim öğrencileri arasında kıyasıya mücadeleye sahne olan "Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgi Yarışması", Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen final karşılaşması ile sona erdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı merhum Ali Metin Tokdemir'in ve tüm şehitlerin ruhu için "Kuran-ı Kerim Tilaveti" okundu.

Yarışmanın açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular, yarışmanın her yıl tekrarlanacağını belirterek, "Türk gençliğinin Ülke Türkiye hedefine ulaşabilmesinin ancak bilgiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Bugün burada gerçekleştirilecek olan bilgi yarışması da, bilgiye verilen önemin yanında bu hedefe giden yolda küçük bir işaret taşı olacaktır" dedi.

FİNALDE 4 OCAK YARIŞTI

Toplamda 13 Ülkü Ocağı'nın katıldığı bilgi yarışmasında, finale kalmaya hak kazanan Adana il, Çukurova, Kozan ve Karaisalı ocakları yarıştı. 3'er kişilik gruplardan oluşan yarışmacılara, Adana Ülkü Ocakları İl Yönetim Kurulu Üyeleri Araştırma Görevlisi Serhat Koçak, Araştırma Görevlisi Dr. Yavuz Alp Solak, Tarihçi Selçuk Öztürk, Av. Yiğit Onat ve Murat Aslan'dan oluşan jüri "Türk Kültür ve Tarihi, İslam Ahlakı, Dava ve İdeoloji, Genel Kültür" başlıklarından toplam 20 adet soru yöneltti. Yüzlerce öğrencinin ilgiyle izlediği yarışmada, 1'inciliği 20 soruda 18 doğru cevap ile Adana İl Ocak göğüslerken, Çukurova Ülkü Ocağı 17 doğru ile 2'nci, Kozan Ülkü Ocağı 14 doğru cevap ile 3'üncü oldu.

DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLÜ KİTAP

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini yarışmayı büyük ilgiyle izleyen Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular, MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Fatih Kürşat Mert, MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran ve MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener takdim etti. Birinci olan Adana İl Ülkü Ocakları'na mensup öğrencilere Hüseyin Nihal Atsız'ın eserlerinin serisi ve eşofman takımı, ikinci olan Çukurova Ülkü Ocağı'nı temsil eden öğrencilere Seyyid Ahmet Arvasi'nin Türk İslam Ülküsü adlı eseri, üçüncü olan Kozan Ülkü Ocağı'nı temsil eden öğrencilere Prof Dr. Osman Turan'ın Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi adlı eseri verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Ülkü Ocakları'ndan Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement