Adana Valisi Coş: Sporda Ölümüne Sevda Olmaz - Son Dakika
Spor

Adana Valisi Coş: Sporda Ölümüne Sevda Olmaz

Adana Valisi Coş: Sporda Ölümüne Sevda Olmaz

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sporun insan sağlığı ve toplumsal barışa çok önemli bir katkısı olduğunu belirterek, taraftarların fanatiklikten vazgeçmesini, sporun asla hayatı sona erdirecek ölümüne bir sevda olmaması gerektiğini, sporun amacının bedensel ve ruh sağlığı ile toplumsal barışa katkı koymak olduğunu söyledi.

02.01.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sporun insan sağlığı ve toplumsal barışa çok önemli bir katkısı olduğunu belirterek, taraftarların fanatiklikten vazgeçmesini, sporun asla hayatı sona erdirecek ölümüne bir sevda olmaması gerektiğini, sporun amacının bedensel ve ruh sağlığı ile toplumsal barışa katkı koymak olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi yönetim kurulunu makamında kabul eden Vali Çoş, sporda şiddet yasasının çıkmasının şiddetin önlenmesi anlamında faydalı olacağını da belirterek "Yasa uygulanır. Sporda; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözü asla unutulmamalı ve spor bu düşünce çerçevesinde yapılmalı. Bu olgunun dışına asla ve asla çıkmamalı" dedi.

TSYD'DEN ÇİÇEK VE ROZET

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Yönetim kurulu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Adnan Poyraz ile birlikte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ederek başarılar dilerken, Adana sporu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Asbaşkan Kurtul Çakın Şube Sekreteri Hüseyin Sungur, yönetim Kurulu üyesi Serkan Şenyürek ve Hasan Hüseyin Türk ile Şube Müdürü Mehmet Önal'ın yer aldığı ziyarette, Vali Coş, Adana'nın sadece sporda değil her alanda başarıyı yakalamayı hedefleyen bir il olduğunu söyledi.

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Adnan Poyraz Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin uluslararası bir kimlikle görevini yerine getirmeye çalıştığını, Adana ile birlikte bölge ve ülke sporunun başarısı için de üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını kaydederken, tek hedefin, Adana sporunun da en üst seviyede yer alması olduğunu söyledi.

HERKES SPOR YAPMALI

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin oldukça saygın bir killiği bulunduğunu ve sporun başarısı için gerekeni yaptığını kaydeden Vali Coş, "Adana başarı istiyor. Bu sadece sporda değil, her alanda başarı hedefleniyor. Adana'da sporun 7'den 70'e herkes tarafından yapılması tek arzumuz. Kulüplerimiz var. Başarıyı arzuluyor. Adana Süper Lig'de temsil edilmeli. Ama bu hemen olmaz. Geçmişte başarıyla Süper Lig'de temsil edildi. Adana'daki kulüplerimiz köklü. Bu bazen dezavantaj olabiliyor. Geçmişte yöneticilik yapanlar sıkıntı yaratmış olabiliyor. Bu nedenle herkes kulüplere sahip çıkmayabiliyor. Yani kimse para vermek istemeyebilir. Ancak, bu kulüplerin başarısı için herkes taşın altına elini koymalı. El birliğiyle bir şeyler yapılmalı. Şimdi değilse bile Adana takımlarını Süper Lig'de kısa sürede göreceğimiz inancındayım" dedi.

MEDYA'NIN ÖNEMİ BÜYÜK

Sporun kalkınması için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışacağını da ifade eden Vali Coş, şöyle devam etti:

"Burada özellikle medyaya da büyük görevler düşüyor. Bu konuda da devreye girmesi gereken, kamu oyunu oluşturan, yönlendiren, bilgilendiren, eğiten meslek camiası olarak sizlersiniz. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse, inanıyorum ki, Adana sporda başarıyı mutlaka yakalar. Sizlerin önemli hizmetler yaptığına inanıyoruz, biliyoruz. Sizlerle münasebetlerimizin her zaman iyi bir şekilde gelişmesini ben şahsen arzu ediyorum. Çünkü hepimizin amacı kamuya, vatandaşa halka hizmettir. O zaman hedefi aynı olan, ancak farklı yollardan hedefe giden insanların birbirine yardımcı olması lazım. Bu manada sizlerin vazifenizi iyi yapabilmeniz, sorunsuz yapabilmeniz anlamın da bizlere düşen görev ne olursa sizlere yardıma hazırız. Sizlerin yaptığınız işlerin önemine inanıyoruz.

GEVEN'E ACİL ŞİFA DİLEDİ

TSYD yönetimi, Vali Coş'a masa saati armağan ederken, yakasına TSYD'nin rozetini taktı. Vali Coş, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi olan TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven'e de acil şifalar diledi.

DHA(AP/Aİ) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Adana Valisi Coş: Sporda Ölümüne Sevda Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement