Adana Yüreğir'e Temalı Park Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Adana Yüreğir'e Temalı Park Yapılıyor

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yeşil alanları her geçen gün arttığını söyledi.

05.02.2018 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yeşil alanları her geçen gün arttığını söyledi. Köprülü Mahallesinde 30 bin metrekare alan üzerine kurulu Kültür parkı hizmete açtı. Başkan Çelikcan'ın bir diğer önemli hizmeti olan Atakent Mahallesindeki 54 bin metrekare alana sahip olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Bilim Müzesi inşaatını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunuldu. 130 bin metrekarelik alana sahip temalı parkın da yapımına başlandı Tüm Adanalı'nın nefes alacağı mekanlar yaratama gayreti içerisinde olduklarını belirten Mahmut Çelikcan yepyeni projelerle Adanalıyı buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Seyhan Nehri'nin Yüreğir yakasında 130 bin metrekarelik alana sahip yeni kıyı park inşaatını başlatan Başkan Çelikcan, Kıyıpark'ın macera temalı olacağını söyledi. İçerisinde çocuk alanları, aromatik peyzaj alanları bulunacak olan Kıyıpark, botanik park olarak hizmet verecek. Başkan Çelikcan inşaatın büyük bir hızla ilerlediğini ve kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Çelikcan Dünyada içerisinden böyle temiz bir nehir geçen başka bir şehir yoktur. Ama biz bundan yeterince faydalanamıyoruz. Bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğümüze ait olan ve fidanlık olarak kullanılan alanı yeşil alan ve park yapmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. Proje ihalesini ve yapım ihalesini tamamlayarak inşaatını başlattık dedi.

ADANA'DA İLKLER OLACAK

Adana'da olmayan bir çok yeniliği buraya getireceklerini belirten Çelikcan Yeni yapacağımız parkımızın içerisinde su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina anfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacak. Adana halkına hayırlı olsun diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Yüreğir'e Temalı Park Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement