Adana - Zihinsel Engellilere ve Alzheimer Hastalarına 'Sevgi İzi' - Son Dakika
Güncel

Adana - Zihinsel Engellilere ve Alzheimer Hastalarına 'Sevgi İzi'

Adana - Zihinsel Engellilere ve Alzheimer Hastalarına \'Sevgi İzi\'

Zihinsel engellilere ve alzheimer hastalarına 'Sevgi İzi' Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA) - TÜRKİYE genelinde zihinsel engelliler ve Alzheimer hastaları için başlatılan 'Sevgi İzi' projesi, Adana'da dövme sanatçısı Taner Çelik tarafından uygulanmaya başlandı.

21.02.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zihinsel engellilere ve alzheimer hastalarına 'Sevgi İzi'

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA) - TÜRKİYE genelinde zihinsel engelliler ve Alzheimer hastaları için başlatılan 'Sevgi İzi' projesi, Adana'da dövme sanatçısı Taner Çelik tarafından uygulanmaya başlandı.

Bir ulusal televizyon kanalı programı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'Sevgi İzi' projesinin yakınlarını kaybedenler için bir umut kapısı olacağını kaydeden Adanalı dövmeci Taner Çelik, projeyi çok olumlu bulduklarını söyledi. Projeye Adana'da öncülük yaptıklarını anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Proje kapsamında kaybolma ihtimali olan kişilerin koluna dövme ile şifreli bir rakam işliyoruz. Bu verdiğimiz rakamla www.benibuldular.com internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğu zaman kolundaki sevgi izi şifresi sayesinde bulan kişiler tarafından yakınlarıyla irtibat numarası ve adres bilgilerine ulaşması sağlanıyor. Bu numaralar aynı zamanda emniyette de kayıtlı olduğu için, koldaki şifre sayesinde tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bu şifreler hiçbir şekilde dışarıyla paylaşılmıyor."

Dövmelerin zihinsel engelli, Alzheimer ve otizmli olan kişilere ücretsiz uygulandığını anlatan Çelik, "Bunun bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel - Türkiye-Adana - Akif ÖZDEMİR

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Zihinsel Engellilere ve Alzheimer Hastalarına 'Sevgi İzi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement